Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

En vändning

Tisdag 12 april 2016

Hade du frågat mig igår hur det går efter höftledsoperationen hade jag sagt en mardröm. Ischiasen brände i hela benet, har fortfarande svårt att ligga och sova, dessutom tillkom  en inflammation i handleden av kryckorna,  just på det stället där jag en gång brutit handleden. Hur skulle jag klara mig nu?

Men så kom jag på att en gåstol skulle vara mycket bättre, så jag ringde närhälsan och fick en direkt efter utprovning. Dessutom var kryckorna till mig felinställda, så det var inte konstigt att jag hade ont i handleden.

Nu hopp om bättring. Det har gått 14 dagar i dag sedan operationen. Själva såret och svullnaden är inte speciellt märkvärdigt efter omständigheterna, men jag kommer att må mycket bättre av att gå mer.

rullator

Och i dag kom också den riktiga värmen och vet ni vad? Jag kunde fota mina blommor i trädgården igen.  Det är bara att sätta sig ned.

Ja, nu känner man sig plötligt som en tant, men rullatorer måste vara världens bästa uppfinning. Jag ska få en korg också så jag kan plocka med mig grejer. Det betyder att jag kanske t om kan plocka lite i trädgården där jag kommer åt.

Så här kommer bilder tagna av en farmor med all tid i världen för att bara vara. Sitta i solen  tex.

IMG_0297

Lukta på blommorna…..

IMG_0283

spana in fjärilar och humlor….

IMG_0296

Se det slå ut mer och mer för varje timme, som måbärshäcken  t ex ….

IMG_0288

IMG_0285

IMG_0273

Årstiden för operationen var nog ganska bra vald ändå.

 Hoppas ni andra hinner njuta lite ni också.

Luna

 

0

8 kommentarer

 1. Härligt!! Det kan väl inte finnas nåt bättre sätt att läka än att vara i trädgården? Du kanske kan låta bygga en upphöjd rabatt (om du inte redan har det?) i sitthöjd, så du kan sitta på gåstolen och köra händerna genom jorden?
  Kram!

 2. Härligt, Luna, fortsätt så!

 3. Skönt, nu kan du komma ut på ett annat sätt och ta in trädgården och allt som är på gång.
  Kram!
  Kristina

 4. Men visst är det väl underbart att det kan skilja så från en dag till en annan. Och jag blev så glad när jag såg bilden på dig. Du ser verkligen lycklig ut när du nu kan få möjlighet att njuta av våren och trädgården igen. Och jag tycker jag kan se på bilderna hur blommorna vänder upp sina ansikten och ler, bara mot dig, Att trädgården är helande är helt klart. Och det syns på hela dig.

  Ha det så bra och njut så mycket du bara kan! Och så önskar jag ju fortsatt tillfriskning förstås.

  Kram Anita

  • lunasblogg

   13 april, 2016 at 16:48

   Tack Anita! Dagarna är verkligen olika. Idag är det tyvärr ett steg tillbaka igen. Det gör mig besviken Nu är det ryggen som är värst igen.
   Kram Luna

   • Nej men det var tråkigt att höra 🙁 Jag förstår att du är besviken. Men dessvärre är det väl så att man inte rör kroppen som vanligt när man har ont någonstans och då får man ont på andra ställen i kroppen. Jag håller tummarna för att morgondagen är en bra dag igen … och dagarna därefter också. Och fram för allt att du får sova utan alltför mycket smärta.

    Kram Anita

 5. Du låter så härligt positiv och har en stark framtidstro. Visst kommer det att gå lite upp och ner med rehabiliteringen, men sakta men säkert går du mot ett nytt (trädgårds-) liv. Heja dig Luna!!
  Kram

 6. Finns nog ingen optimal tid utan jag tänker det är din inställning och du väljer att se det som är bra 🙂

  Skönt att du hittat en lösnig och kan ta dig ut. Jag hade samma problem när jag brutit foten. Armar och handleder blev överbelastade. Det blev bättre när jag fick gipset borttaget och fick en annan makapär på foten. Men de första 4 veckorna var utmanande.

  Krya på dig! Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑