Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Energin återvände med lite trädgårdsfix

Hej alla!

Så har det gått en vecka med maken som konvalescent hemma och nu äntligen kan jag visa lite mer trädgårdsrelaterade bilder även om de är tagna i ösregn.

Inte förrän igår gick jag ur utmattningen av allt som hänt sista tiden och nu har det också äntligen börjar regna och nattkylan och isen på sjön har släppt. Så himla skönt! De sista veckorna har jag gått på knäna för att inte tala om maken efter alla komplikationer efter den drastiska operationen (se förra inlägget.) Det har varit vår värsta mars månad någonsin och då ska det sägas att mars inte är min favoritmånad något annat år heller, p g a att våren alltid är väldigt sen här och den första allergin tycks slå till allt hårdare för varje år med al och hassel inpå knuten. Sjögrens syndrom och reumatism är ingen bra kombination med trötthet och igensvullen kliande hals. I år har också vädret varit väldigt kallt och ombytligt med uttorkande sol och hårda vindar. Så sena har tex inte mina krokus varit något år som i år.

Men nu lovar jag att inte skriva mer om sjukdomar för nu har jag plötsligt fått lusten tillbaks, även om maken fortfarande har väldigt svårt med matlust och ork.

Så efter att ha sett ett avsnitt med ’Gardeners world’ igår tändes plötsligt gnistan igen. Vilken underbar inspiratör han är den gode Monty Don. Jag har förstås haft en del tillsyn av frösådder i mars ( och det växer som förväntat), annars inte ens en fotorunda i trädgården. Inomhus har jag dock fått mycket utrensat under de 16 dagar J. var på sjukhuset med besöksförbud.

Idag har jag börjat påskpynta lite här och var.

Så här kommer en textlös bildkavalkad från trädgården.

Ha en bra påskvecka alla, så hörs vi igen med nya uppdaterade vårbilder!

Regnet gör gott även om vi önskar sol.

Luna

10+

4 kommentarer

 1. Hej!
  Var kan man se det programmet?
  Tack för fin blogg och fina bilder 🙂

 2. lunasblogg

  29 mars, 2021 at 10:19

  Varsågod! Sök på You tube, så hittar du både gamla och nya avsnitt av Gardeners’ World. Nu ligger de två sista ute från 2021, episode 1 och 2.

 3. Hej Luna!

  Så skönt att läsa att din trädgårdslust kommit åter. Det syns i dina bilder och hörs i dina ord. Och påskpyntet har kommit fram också. Er trappa är så vacker. Har beundrat den förut. Visst är det väl skönt att våren och odlingslusten kommer tillbaka. Nu hoppas jag att makens tillfrisknande fortsätter och att även du får dina krafter åter. Att inte vårallergierna blir för jobbiga.
  En riktigt fin påskvecka till dig och maken!

  Varma kramar
  Anita

  • lunasblogg

   29 mars, 2021 at 16:28

   Tack Anita! Alltid trevligt att höra av dig. Våren kan normalt vara tålamodsprövande vad gäller ork, tid och väder. Nu är det dock bra att ta det med ro och sänka kraven särskilt ett sådant här år då annat är viktigare. Maken har långt kvar till ett aktivt liv.
   Önskar dig och din man också en fin påskvecka med mycket utomhusliv och god mat.
   Varma kramar
   Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑