Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Din personliga Feng Shui Fårets år 2015

Tisdag den 20 januari 2015

Idag handlar mitt inlägg om hur 2015 kommer att bli för de tolv djurkaraktärerna enligt Feng Shui, eftersom så många bett mig skriva om det. Förra veckan berättade jag lite mer allmänt om kommande energier i världen. Jag har fått min F S utbildning i Singapore och besökte sedermera seminarier under flera år från 2004 och framåt, samt var medlem i IFSA (International Feng Shui Association). Detta mycket tack vare min mans samarbete med Singapore Airlines under tio år.

singapore

(Landscaping och arkitektur med Feng Shui är A och O i Asien. Mobilbild från en föreläsning.)

Det är från Malaysia jag beställer böckerna och almanackorna med årsprognoserna varje år.  I år blir som sagt Fårets år. Du som läst mina tidigare prognoser kanske har sett att energin och vindarna stämt förvånansvärt bra. Men som alltid är det du själv som bestämmer om du ser på detta som värdelöst vetande eller är lite intressant.

Nu har jag gått igenom böckerna och ska försöka beskriva så kortfattat som möjligt   hur djursymbolerna kan påverka ditt liv  i år. Dessa symboler har funnits i Kinesiska almanackan sedan ca 1000 år före Kr. De står för de jordiska grenarna som är enheter för tid och rum. Feng Shui handlar om samverkan mellan himmel och jord, vind och vatten. Det finns i chi flödet och i balansen mellan Yin och Yang.

fengshuisymbol

I slutet på inlägget kan du själv se vilket djurår du är född i. Lägg märke till att män och kvinnor inte har lika nummer och då inte heller samma element, egenskaper och favoritriktningar. (Vad siffrorna står för framgår dock inte av dessa tabeller. Jag och min man tex är båda hundar men maken är nr 9 och eld, medan jag som kvinna är nr 6 och metall.) Mer om numren och dess egenskaper en annan gång.

Är du född i början av året kan du dock tillhöra det föregående årets djurkaraktär,  så kolla datum noga. Kinesiska nyåret inträder vid första nymånen efter solens inträde i Vattumannen, tidigast 20 januari och senast 19 februari.

I år infaller kinesiska nyåret 19 febr, alltså mycket sent. Asiaterna delar också in året efter sin solkalender och det är då som energin egentligen börjar ändra sig.

Den 4 februari lämnar vi alltså Hästens år och övergår till det stabila Fårets år. Fåret eller geten  rör sig framåt med stor beslutsamhet under tystnad och det klagar sällan , kan överleva på sparsam vegetation och uthärda stor press. Fåret eller geten passar utmärkt som lagarbetare , med utomhusjobb, katastrof- och beredskapsarbeten.

Är du född i Fårets år får du ett utmärkt år,  vilket passar som handen i handsken.

Bäst tur i år förutom Fåret har Råttan, Tigern, Kaninen och Ormen,  i bild nedan.

Neutralt år får Oxen

Blandat år på gott och ont får Hästen och Apan

Sämst tur får Draken, Tuppen, Grisen och Hunden.

 RÅTTAN får ett mycket bra år med hälsa , välstånd och tur, men det händer inte med en gång på grund av dåligt självförtroende och oväntade hinder.

ratta

OXEN får ett blandat år, men har turen på sin sida och får hjälpsamma mentorer

TIGERN får ett fortsatt bra år med stark livskraft och karismatisk personlighet

tiger

KANINEN får ett minnesvärt år, med bra flyt, självförtroende och styrka

kanin

DRAKENs energi är svag i år, för självförtroendet är lågt

ORMEN får tur med pengar, karriär och spännande tilldragelser

orm

HÄSTEN får ett år med opp – och nedgångar och låg energi, som avspeglar sig på lyckan

FÅRET får ett utmärkt och spännande år med personlig lycka och belöning

far

APAN får både tur och otur med mycket utmaning, spänning men delvisa hinder

TUPPEN får oförutsedda problem och trubbel ( gäller särskilt för egenföretagare), men din energi är stark och året slutar ändå bra

HUNDEN får låg inre energi och otur, särskilt kvinnor, men ett bra år med familjen och romantiken. Utmärkt år för networking och att odla sin andliget och sociala liv

GRISEN behöver stärka sig själv fysiskt, emotionellt och andligt. Den känner sig håglös

Här kan du se vilket djurår du är född.

kuanummer

kua_2

kuna_3

Varsågod lite annorlunda läsning. Nästa gång ger jag mer tips för hus och trädgård för 2015.

8 kommentarer

 1. Det här var ju litet kul. Tack för att du delar med dig. Jag som är en liten råtta hoppas mycket på 2015 och det ser ju onekligen positivt ut./Merja

 2. Jag är (sen) drake, är född i januari -53, så det ser ju inte så glatt ut för min del under 2015.
  Dålig tur och svag energi – inte bra!
  Tur att jag är sambo med en som är född i ormens tecken. Han verkar ha ett bra och tursamt år framför sig!
  /Eva Linnea

  • lunasblogg

   21 januari, 2015 at 19:46

   Linnea, jag kan trösta dig med att den som är född i skarven mellan två år alltid färgas av kommande djurårs energi. Precis om vi redan nu kan känna av Fårets år.Det vet jag eftersom vi har två i familjen som är födda i slutet av januari. Vi andra ser tydligt att de har drag, tur och personlighet från båda närliggande djurkaraktärer. Dessutom har både Ormen och Draken en genuin styrka och envetenhet, så opp med hakan och ta året som det blir. Att ta det lite lugnt behövs ibland. Det får jag och maken göra som båda är hundar. Hunden få sämst tur av alla enligt FS.
   Lycka till!
   Luna

 3. Jag väljer att se positivt på Apans år – med mycket utmaningar (som ger utveckling) och hinder är väl till för att man ska ta sig över dom eller igenom och kanske väntar spännande ting på andra sidan !
  Tack för att du delar med dig Luna !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

 4. Åh, så intressant! Och vet du, jag kunde inte låta bli att skratta lite. Du vet kanske att jag har sådan problem med kaniner. Och nu visar det sig att jag är född i kaninens år. Men å andra sidan så ser det ju bra ut för oss födda i kaninens år … ”minnesvärt år, med bra flyt, självförtroende och styrka”. Det låter ju jättebra. Tack för att du delar med dig av detta.

  Kram Anita

  • lunasblogg

   22 januari, 2015 at 14:06

   Trevligt och vet du kaninen är hundens bästa vän. Jag har alltid haft bra samarbete med kaninmänniskor även om jag också blir arg på dessa djur i min trädgård.

   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑