Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Favoriter bland blommor

Torsdag den 14 juni

Jag  vet inte om jag törs säga det, men jag rankar mina ’yakushimanum’ högre än pionerna. Även den rosa, doftande gammelpionen som gått i släkten. Varför? Jo, för att en vintergrön rhododendron ger mig glädje hela vintern där de står vid trappan med sina svällande knoppar och inger mig mod och förväntan, när det är som gråast ute. En pion ser du bara strax före och under blomning. Sedan blir det en risig hög och på vintern syns den inte alls. Därför har jag pioner på platser där de skyms av annat efter blomning. En rhododendron får första plats, en halvskuggig sådan. Då blommar den länge och just denna i schatteringar av  rosa , den gör sig bra i vas och har mycket svärmande bin omkring sig. Jag brukar roa mig med att studera dem när jag donar i köket ovanför.

2 kommentarer

  1. Vad mycket intressant du har här på din blogg. Hit vill jag gärna komma in igen. Ha en fin lördag/Gela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑