Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Favoritplatsen

Nu hänger även jag på Trädgårdsfägrings tema som denna vecka är favoritplatsen. Dessutom kommer jag visa en del före och efterbilder.

Vår absoluta favoritplats i trädgården är stora altanen på innergården. Dels för att den ligger på insidan utanför vardagsrummet och är i samma höjd som detsamma.

Här är ingen insyn, här är tyst och ligger skyddat i ryggen men utsikt mot söder och trädgården ( alltså med ett bra Fågel fenix perspektiv) samtidigt som den är omgiven av växter både höga och låga, så att vi har både sol och skugga här. Det är det som är A och O för en vilsam plats.

Andra delar av trädgården är annorlunda p g a att vi har en hörntomt vid Strandvägen till populära sjön och är dessutom omgivna av grannar.

Tidigare för över 20 år sedan bestod sittplatsen av ett smalare och utskuret trädäck i rundad form mot en nedre ’sunken garden’ i marktegel.


Jag tyckte visserligen att denna Feng Shui design var väldigt fin ( om jag får skryta) men efter att familjen utökats och behovet av umgängesyta blev större samt att markteglet oftast var fuktigt och med ogräs mellan stenarna, samt att trappkanten började flisa sig. Då var det faktiskt min man som föreslog att vi skulle bygga om till rakare och bredare trall med upphöjt nedre del som en flotte i växtligheten.

Här ses den byggda altanen 2017.

Under pandemin var vi faktiskt glada att vi tänkte om här när vi tvingades umgås utomhus även vintertid.

9+

2 kommentarer

  1. Så nydelig du har fått det i hagen din. Vinterhagen består av planlegging av årets blomster og andre hageprosjekter. Så lengter en etter våren slik at en får satt nye planer ut i livet.

  2. Hej Luna!
    Tycker ni fått till en väldigt mysig uteplats. Stenarna var fina men trädäcket ger ett mjukare intryck. Man vill gärna ha en insynsskyddad vrå i trädgården, bor själv i ett villaområde med grannar bakom häcken. Ni har en vacker trädgård.
    Ha det gott /Marika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑