Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Favoritsyssla i trädgården

Torsdag 25 februari 2015

Oj, oj!!!  Idag vill Helena att vi ska tänka efter vad som är roligast att göra i trädgården.  Det är nästan som att ranka sysslorna med passning av barnbarnen. Där är tom byte av blöjor lika roligt som att natta  eller bara njuta. Med barn och trädgård finns en vetskap om att det kommer en annan tid efter det, att tiden går snabbt. Växtligheten går fort.

krokus

 

1. Barns förändring mellan varje dag är lika spännande som att följa hur det spirar i trädgården.

2. Med barnbarnen finns alltid tid att njuta oavsett om man blir trött ibland. Precis som i trädgården. Man kan pausa ett tag, men sedan längtar man vansinnigt igen.

3. Ett barn har inga restriktioner vad gäller kreativitet och uppfinningsrikedom, precis som när vi leker i vår egen trädgård. Allting går att påverka,  till det bättre eller bara med nya tankesätt.

4. Visst behövs styrning och regler för att få bästa balans och utveckling, som att hörsamma behoven av  mat, vätska, vila, ljus eller skugga och kärlek, men då kommer gensvaret  i form av överflöd och  glädje.

5.  Jobb och ansvar javisst, men det är skörden, resultatet vi ser fram emot. Vad kan väl bli av detta barn? Det finns många faror, men det är dem vi ska komma förbi. Och som vi sår får vi skörda. Spännande.

6. Som den livsnjutare jag är gillar jag att njuta och ta det lugnt ofta. Särskilt mycket av glada barnskratt i min trädgård. Att tillaga egna grönsaker , plocka blommor till buketter, att fika i solen, äta goda middagar i kvällningen eller läsa i skuggan. Gå runt sakta med min kamera och dokumentera för att minnas. Då mår jag som allra bäst. Det är min favoritsyssla i trädgården.

semestervila

sommarbank

kantskarareKantskära är kul! Det ger märkbara resultat direkt och varar länge kom jag på precis nu.

 

Idag var en extra rolig trädgårdsdag, då våren kändes i luften för första gången i vinter och jag kunde fixa i mina krukplanteringar med  mossa och nya vintergröna växter på rea för 10 kr st. Som hittat innan det är dags för stora vårfixet. Tyvärr fick jag nästan ha pannlampa på slutet så jag kunde inte fota ikväll. När jag är i trädgården glömmer jag tid och rum. Får se imorgon hur det blev. Kanske uppdaterar jag då.

Hoppas vi får en fin helg allihop!

Vill du läsa mer om andras favoritsyssla gå in här.

Luna

11 kommentarer

 1. Visst är det så men viktigast är ändå att orka njuta av allt det man åstadkommit
  Ha en fin fredag
  kram Meta

 2. Fin tolkning! Och snygg kantskärare!
  Trevlig helg!

 3. Vilken fin beskrivning av favoritsysslor i trädgården. Ha en fin helg. Carita

 4. Härlig tolkning….=)

  Trevlig helg !

  Kram Ninni

 5. Himla härlig tolkning av temat 🙂 Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

 6. Så sant! Att få njuta av allt man fixat och donat med. Fin tolkning av veckans tema!
  Trevlig helg!
  Milla

 7. Man får inte glömma bort att njuta, lagom portioner av allt. Ha en skön helg!

 8. Jammen ”innbyggerne” i hagen er jo liksom våre bebiser, som trenger stell og omsorg.
  Holder med i favorittsysselen. Fin som hjertelig barnelatter…

 9. Det där var väldigt fint tolkat, tycker jag! Visst går allt väldigt fort, både i trädgården och med barnen… Håller med om att kantskärning är ett bra snabbfix, om man inte har sten eller annat material mellan rabatter och och gräsmatta! Vilken vacker kantskärare du har med! HA en fortsatt trevlig helg! 🙂 Mia

  • lunasblogg

   1 mars, 2015 at 11:57

   Tack, livscykeln i trädgården går att koppla till oss och vår absoluta närhet.
   Kantjärnet från engelska Joseph Bentleys är i rostfritt stål och håller sig fint i evigheter utan att jorden klibbar fast. Det är mitt absolut lyxigaste redskap som jag inte kunde motstå på en utförsäljning en gång. Nu finns det att köpa på Flora Linnea i Helsingborg tror jag.
   Ha en bra vecka!
   Luna

 10. Jättefin tolkning!! Fina bilder och vilka vårkänslor det var i krokusfotot.
  Kram Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑