Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Favoritväxt i juni

Måndag 24 juni 2013

Sista veckan i juni redan. Vart tar tiden vägen? Det är dags att välja sin favoritväxt hos Anna Vattenkanna.

bild kopia 8

Det  är inte så lätt att välja så här års, men jag tror det får bli en tidig och säker ros, nämligen den kinesiska Mandarinrosen Rosa moyesii. Det är något magiskt med den rosen, särskilt i rätt ljus. Jag visade den övre bilden häromdagen, men ville ta ett bättre för att verkligen visa dess magi. Men ni vet hur det är när det ömsom regnar, ömsom solbländar och ömsom blåser hårda kastvindar. Om den doftar? Bara svagt, så den passar även allergiska och astmatiska personer.

bild kopia 7

I alla fall fick jag knäppt en bild idag på väg att hämta grönsaker till lunch. Hade både annat för händerna och knappt om tid eftersom jag är klistrad vid ritbordet så här års med allt jobb som ska fram i tid.  Här är den dock och man får passa på innan alla rosblad ligger på marken. Det gäller att fånga även bråda stunder. Tiden är förgänglig.

bild kopia 6Läs mer på länksamlingen Månadens favoritväxt 2013 hos Anna vattenkanna.

3 kommentarer

  1. Vilken härlig ros, jag förstår att det är en favorit!

  2. Jag kommer så väl ihåg mitt första möte med denna ros, den gjorde stort intryck på mig! Otroligt vacker och helt i min smak, gillar de enkla rosblommorna bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑