Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Februari 2020

Nu är det dags att titta till trädgården igen, fast bara titta inte röra. Än är det långt till vår fast av bilderna att döma verkar det som våren redan varit här länge.

Denna bild på hybridkejsarolvonet ’Dawn’ tog jag förra söndagen. Då kunde man tom sitta en stund ute i solen. Då sådde jag en del ätbart och vintersådder.

Några dagar senare kom kyla och frost.

…och på tisdagkväll snö som fortsatte på natten och nästa förmiddag, så att man fick skotta. Det ville jag dock inte fota.

På torsdagen blev det + 9,5 gr på em igen

Och därefter regn och dimma. Så håller vädret på.

I em på lördag gick jag en runda igen och konstaterar att den vårliga trädgårdskänslan denna vinter inte låter sig kuvas av lite snö och -8 grader.

Så vill jag tacka Trädgårdsfägring som vill fortsätta med den samlande trädgårdslänken. Det är inte alltid så lätt att få med folk på tåget när säsongen ligger nere. Själv har jag stora svårigheter med att kommentera så det beror inte på ointresse att jag verkar ligga lågt hos er andra.

Ha en fortsatt fin helg.

Luna

0

3 kommentarer

 1. Hej Luna!

  Men det är ju otroligt, inte skulle jag väl kunna tro att din översta bild är tagen den 2 februari. Och den andra bilden med bryggan, vattnet och den efterlängtade solen, för sol har vi inte mycket här. Men jag blev förvånad att ni fått så mycket snö att det var tvunget att skottas. Här kommer ingen vit nederbörd över huvud taget.
  Hos mig syns inte så mycket ännu, har ett tjockt lager löv i alla rabatter. Och det får ligga kvar, litar inte på att vintern håller sig borta. Kan komma ett rejält bakslag i både mars och april. Men jag har sett att svavelpionen har små röda spetsar som sticker upp ur jorden.
  Härligt också med glada barn i solskenet!

  Hoppas att ni klarat av stormen och inte fått några skador i trädgården, anar att det blåste rejält hos er igår kväll.

  En fin vecka önskar jag er!

  Kramar till dig och maken
  Anita

  PS! Tack för uppmuntrande ord om TrädgårdsFägring. Jag vet ju att du har problem med att kommentera. Har själv problem på vissa blogger-bloggar där antingen kommentaren försvinner i tomma intet eller det inte fungerar att trycka på ”publicera”-knappen.

 2. lunasblogg

  10 februari, 2020 at 21:48

  Tack snälla Anita!
  Det har faktiskt inte varit många soldagar här men när dessa bilder togs var det skönt fotoväder. Jag får skrapa under ytan för att se vårtecken, men de finns där. Inte så mycket som i Skåne, men ändå tidigt för att vara i västra Götaland. Vintern lär nog dock komma hit förr eller senare , men jag njuter av barmark så länge det går.
  Tyvärr förorsakade stormen Ciara en hel del i våra trakter. På Instagram idag visar jag min japanska dvärgpil på innergården som blåste ned i går kväll trots stödkäpp. Pinnen som var djupgrävd bröts av, men trädet har vi rätat upp nu och jag tror det klarar sig.
  Får jag fråga är det du som är med i teamet för Trädgårdsfägring? Jag har aldrig fattat vilka det är, men det var ju trevligt i så fall.
  Jag försökte ju skriva kommentar på Trädgårdsfägring direkt men det misslyckades. Trist att inte kunna meddela sig när man vill. Att kommentera borde vara enkelt även för wordpressanvändare. Krångel tar tid och sin tid måste man prioritera när det är mycket annat. Trädgårdsfägring behövs helt klart annars dör trädgårdsbloggarna ut.
  Önskar dig och maken också en fin vecka.
  Kramar Luna

 3. Här har det varit trist väder senaste tiden, både regn och storm – men otroligt nog har det inte hänt nåt hemskt i trädgården. Tvärtom! Idag när det är strålande sol och +5 grader så har vi varit ute i trädgården och gjort lite vårvinterjobb; Beskurit träd och buskar! Underbart!!
  KRAM/Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑