Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Februaribilden- till synes ingen skillnad

Torsd. 23 febr. 2017

Väderleksrapport från Borås.

+ – 0

Vintern fortsätter att vara plus minus O, med lite kallare nätter och ingen snö. I går kom visserligen lite , men den regnade bort direkt.

Vi har en grön vinter med solfattiga dagar. Jag tycker ändå det är en bra vinter utom på morgnarna då det är halt.

Temat hos Blommiga fredagen är månadsbilden.

 Min månadsbild för februari kunde jag lika gärna ha tagit i januari, december eller november. Alltså till synes ingen skillnad om man ser trädgården på håll.

Dagsfärska bilder runt huset.

(ursäkta en viss indiskretion)

Nu märks tydligt att vi glesade ut och smalnade av den gamla häcken i fjol

Fler än vi som vill ha grönt i magen.

Häromdagen när solen sken då glimmade det till av ljusgrönt och knoppar här och var i trädgården dock. Läs förra inlägget.

Ha en underbar helg oavsett väder!

Luna

0

15 kommentarer

 1. Det ser fint ut, bara vårvärmen som fattas.
  Kram
  Marta

 2. Skillnaden är nog mer ljudlig än synlig. Fågelsången är underbar särskilt på mornarna och visst har ljuset förändrats 🙂

  Kram, Carina

 3. Ser så fint ut hos dig på vintern också.
  Kisse tagen på bar gärning både på toa och i maten:-)
  Trevlig helg
  /Anette

 4. Visst är det härligt att katten följer med på trädgårdsrunda. 🙂 Det brukar mina göra också. De är ett fint sällskap. Vackra bilder från din trädgård även om det inte hänt så mycket denna vinter. Men snart sätter det fart ……
  Önskar dig en fin helg!
  Anna-Karin

 5. Avundas dig din snöfria vinter, det ser fantastiskt ut och tanken på att kunna ha det sådär i fyra månader är helt okej för mig. Mycket prydligt och elegant är det hos dig.
  Trevlig helg!

 6. Även om det inte syns så stor skillnad så ser det härligt ut. Grönt och skönt. Och häcken blev ju väldigt bra, hoppas den blir fin när det börjar grönska. Kul att följa trädgården varje månad med bilddokumentation.

  Ha en skön helg!

  Kram Anita

 7. Hej Luna!
  Vilken fin trädgård, trots årstiden! Så fint och städat!
  Normalt är det väl så att skillnaden mellan januari och februari är inte urskiljbar.
  Därför valde jag själv en månadsbild som jag kan påverka…,-)

  Ha en superhelg!
  /Anja

  • lunasblogg

   24 februari, 2017 at 18:14

   Oh, tack! Tittar man noga är den inte så städad, men helheten är ok året runt. Såg din månadsbild. Det ämnet tänkte jag också på, men insåg att mina installationer går att påverka mer än tex din fina. Nattfrosten här är en av orsakerna.
   Ha en toppenhelg du också.
   / Luna

 8. Det var ikke stor forskjell hos deg fra sist måned, nei. Du bor i et mildt klima, for snø hadde du ikke sist heller 🙂
  Vakker hage!

  Klem, Marit

 9. Du har ju så mycket struktur att det känns välkomnande alla månader. Men nu väntar vi på mars och lite mer ljus och värme.
  //Helene

 10. På en natt förändrades allt till ett vitt landskap. Riktigt vackert, men nu gör solen allt för att smälta undan all snön. Vår och vinter om vartannat.
  Så snyggt och fint hos dig.
  Trevlig helg/Marika

 11. Vilken vacker trädgård, man ser alla strukturer så bra innan alla löv slagit ut. Underbart och ingen snö. Här har vi ett snötäcke igen som blivit hårt och isigt så man kan gå på det utan att sjunka igenom. Nu börjar det också bli fara för växterna med sol på dagarna och kalla nätter. Måste nog ut och försöka täcka vissa växter för att inte drabbas av vårsolen som trots allt börjar värma, Ha det fint. Carita

 12. Nu är det bara lite vårsol och några vårblommor som fattas för att vårvintriga februari ska bli vårliga mars.
  Kram Kristina

 13. Så fint det er hos deg selv nå vinterstid. Ser du bruker en del rundkliote taxus. Mine serbutbtil å visne og jeg aner ikke hvorfor. Litt kjipt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑