Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Feng Shui och färger 2015

Tisdag 2 febr 2015

Nu är vi redan inne i februari och här kommer fjärde delen i serien Feng Shui’s prognoser inför 2015.

Jag har tidigare berättat att vi nu i februari övergår från Hästens år till Fårets år och jag har också visat  tabeller med vilken djurgrupp vi tillhör, samt förklarat lite om numren och dess grundpositioner och egenskaper.

81-3649Läs mer här:  Fårets år.

Numren du ser i tabellen, olika för man och kvinna, ändrar sin position i en nioårscykel  i kinesiska numerologins magiska kvadrat , Lo shu. Summan av siffrorna här, se nedan, är densamma i alla riktningar, lodrätt, vågrätt och diagonalt (= 15) och varje siffra representerar var sitt  energimönster inom vårt solsystem.

loshu

Så här såg kvadraten ut 2013, då den var i sitt grundläge, det händer bara vart nionde år, men varje år byter siffrorna plats, för energierna är olika olika år. I Feng Shui kallas denna numerologi  för the Flying Stars. I grundläget är energin extra gynnsam i  nordöstra väderstreck av  hem och trädgård samt nordostliga länder och världsdelar. Många länder i Europa (vilket har en central position på jordklotet) hade då ett tufft år. Där nr 5 regerar får man vara extra försiktig, där kan vad som helst hända. I vår familj ( familjen står alltid i centrum) drabbades vi extra hårt, då vår yngste son omkom i en bilolycka med älg.

Läs mer: Vårt eget element.

Så här ser energiprognosen ut för 2015, detta Fårets år.Jämför med ditt eget nummer i tabellen längst bak i inlägget om djurens år. Väderstrecket som visar din siffra ger dig bäst tur i år.  Att ha sin ytterdörr, kontor eller  sovrum i gynnsamma väderstreck är bra för dig i år, men är du 2, 7 och 5 ska du vara lite extra observant och förberedd.

 

losho2015chart

Kort sammanfattning:

Träenergi blir större än jordenergin  i år med siffran 3 i centrum. 3 står för yin trä eller mörkgrönt som skogen vi har runt omkring oss. För att inte energin ska bli för grön, träig och obalanserad vinner året på att kompletteras med rött, samt även lite blått och vatten som speglar norrläge, för norrläget blir den starkaste riktningen i år. Passar oss i Norden med våra röda stugor. Överhuvudtaget behövs mer röda nyanser i år för alla lägen även för de västra med metallenergi.

boartn_japan_hog1

 

marsala-pantone

fat

Årets Pantonefärg ’Marsala’ balanserar  hem och trädgård med lagom mycket jord och eldenergi representerad.  Rött med jordnyanser bör lyftas fram i år mer än tomterött, också det med guldiga nyanser.

boartn_japan_hog1

Rosen ’Cinco de Mayo’ med mörkbruna blad passar perfekt ett år som detta.kopia-4

Planera för hösten är ett bra tips. Hösten blir stark.

spindelnat2

 Vinnare blir norrläge, nordost- och östlägen.

Förstärk Norrlägen, håll prydligt, gärna med litet vattenarrangemang och häng upp vindspel (helst med 8 kristalldroppar.) Extra viktigt om du har din ytterdörr och gatuadress här.

IMG_9696lag

 Förstärk Nordöstra lägen med symboler för andlighet och mentorskap som tex Madonnasymboler eller Buddhafigurer, samt sten förstås. Nr 8 står för stark jord, dvs berg och sten.

buddha

 Förstärk Östra lägen med mycket vatten och vajande gräs. Perfekt år för att bygga en damm i öst. Tillväxtkraften finns i öster med stark träkraft och för det behövs vatten.

damm

 Förstärk Nordvästra lägen med mer romantik och pastelliga färger i år än vanligt för att värma opp den inneboende metallkraften

tulpaner2

 Förstärk Sydvästra lägen med  symboler för Fågel fenix, samt vacker belysning och färgglada möbler och inredningsdetaljer.  Det stärker kvinnor speciellt på sikt. Kvinnor i beslutande positioner och mödrar är fortsatt starka ett par år till.

rap-röd-lack

trana

 Mindre tursamma riktningar är Sydost, Söder och Väst. Håll lugnt och vänta med renovering och grävning här. Gäller även för centrum. Dämpa energin, men håll ordning och värna om självkontroll, lägg band på ditt humör.

 

Sov inte i Sydost om du är gravid eller äldre kvinna. Risk för hudsjukdomar och epidemier gäller även för växter. Håll dämpade, närliggande färger och lättskötta perenner i planteringar här.

dsc_0891

Söderlägen får se opp med våld och inbrott. Flytta larmskylten hit. Förstärk belysningen. Den åtgärden räcker i år. Nr 7 är svag metall och förorsakar ingen större obalans åt väderstreckets egna varma energi och färger.

liten-rc3b6d-tulpan

 

Västerlägen får se opp med olyckor och destruktiv energi. Nr 5 är inte att leka med. Förgyll läget med guldiga varma nyanser. Låt västerlägen vara som de är i år. Njut av solnedgången och sänk ambitionerna här detta året.

karve

novemberljus2

0

6 kommentarer

 1. Oj då, sydost lät ju inte så bra. Jag får tydligen vara försiktig och det verkar kunna bli mycket ohyra i år. Jag har redan problem med sorgmyggor. Har startat en sanering och slängt många blommor för att försöka eliminera spridandet av skadliga sorgmyggelarver som kan fördärva hela frösådder. Däremot låter det bra med att hösten kommer att bli stark. Jag planerar ju för fullt min lite eldiga höstrabatt.

  Önskar dig en fortsatt fin dag!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   4 februari, 2015 at 18:29

   Oj, jag läste om dina problem med sorgmyggor på bloggen. Du verkar ju dock veta vad du ska ta till för åtgärder. Jag har nog bara haft sorgmyggor någon gång och det var utomhus då det regnat mycket. Nu tittade jag i jorden på min enda Amaryllis jag har kvar inne. Där var inget som tur är. Lycka till med både det ena och det andra.
   Kram luna

 2. Det här är alldeles för invecklat för mig, men jag planerar ju ett växthus i öst så nåt kanske blir rätt i alla fall.
  Allt gott
  Anette

  • lunasblogg

   4 februari, 2015 at 21:40

   Jag vet att detta kan låta som rena grekiskan om man inte är insatt i Feng Shui. Det är näst intill omöjligt att förklara med så få ord som jag gör i dessa inlägg. Och jag hade inte tänkt ta upp årsprognoser alls från början när jag började blogga om trädgård, men eftersom intresset växer hela tiden skulle jag svika dem som förväntar sig mer djupgående inlägg. Med mina kunder tar jag dock aldrig opp prognoser utan mer allmänt hur och var man ska förhålla sig till miljön och väderstrecken för att förbättra för oss själva och skapa en vacker trädgård som fångar ljuset på bästa sätt. Det är i själva verket mycket enklare än man kan tro, det gäller bara att studera naturen och årstiderna. Så ditt växthus blir perfekt i öst, där finns den största tillväxtkraften- vissa år mer än andra. Det har med vatten och vind att göra och det bestäms av de universella krafterna.

   Gillar din uppriktiga kommentar.
   Luna

 3. Hej Luna,
  Tack för din fina blogg!
  Jag läser att Feng Shui för 2015 för väst och sydliga lägen är mindre gynnsamma i år, och vi som äntligen ska få till en utbyggnad just i det väderstrecket och det med ett större matrum att samlas i för nära och kära.
  Och jag vill verkligen att det ska gå bra och bringa mycket glädje till oss i familjen.
  Nu blir jag orolig och mycket fundersam om vi ställer till det för oss istället. Jag är en Get och 9:a och min man är Gris och 5:a.

  • lunasblogg

   1 mars, 2015 at 14:58

   Hej Annika!
   Jag ser att du är fundersam över er tilltänkta utbyggnad i år. Ni ska inte vara rädda för att bygga ut i centrum mot sv och väst i år, särskilt inte om ni väntar till sommaren och fortsätter in på höstkanten. Är man väl förberedd och kan handskas med diskussioner och förtret på ett bra sätt i familjen är mycket vunnit. Get och gris brukar gå bra ihop. Geten får i år ett tursamt år och sin kraft (nr 9) ifrån Sydväst och sommaren är din tid, medan Grisen inte har fullt så mycket geist och kan behöva stärka sig fysiskt och emotionellt.
   Lycka till med projektet.
   Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑