Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Feng Shui tankar om sommaren

Hej alla igen. Mina blogginlägg tenderar mer och mer att publiceras två gånger i månaden istället för varje vecka. Här kommer ett med Feng Shui anknytning igen.

Sköna september har nu övergått i oktober och tiden har passerat både långsamt och fort. Långsamt för att det gått att njuta av långvarigt sommarväder utan tillstymmelse av höst och murriga färger. Men fort för att tiden tycks gå allt fortare ju äldre man blir . Denna bild är fotad i tisdags 29/9 med morgondis. Det blev kanske den sista riktigt varma stilla dagen för i år. Nu blåser det hårt igen.

Enligt Feng Shui skulle 2020 bli ett händelserikt år med många bakslag. Framgången har märkts framförallt inom forskning och vårt nyfunna sätt att tänka utanför boxen, att spara pengar och att vara mer klimatsmarta.

Jag har inte köpt många nya växter i år utan tagit tillvara det jag har, inte heller har jag gjort en massa loppisfynd, dels för att på dessa ställen har det varit för mycket folk. Eller så har jag tänkt till vad jag verkligen behöver och vad som jag kan göra mig av med.

Väst liksom öst, söder och centrala länder skulle speciellt drabbas av återfall och otur och särskilt oktober hade förutspåtts en nedgång. Det senaste är detta med Donald Trump. Vi måste också tänka på att vara extra försiktiga och förutseende nu, även med göromålen i trädgården. Men vi går mot sista delen av året och vi har lärt oss en del under tiden så det kommer inte få så drastiska konsekvenser som i våras. I november ser bättre ut redan.

Söderlägen skulle främst drabbas 2020 det har vi också sett med Covid-19 i Italien och Spanien.

I trädgårdens söderläge hos oss har det varit oroligt med både ohyra, otur, förlust och störande insyn från grannars långdragna renovering och nedtagande av vegetation.

Nu i dagarna bygger vi in oss lite extra med förstärkt staket sedan äntligen den breda byggnadsställningen tagits bort i veckan, så jag kommer åt mina grejer på arbetsavdelningen. (Ställningen gick in på vår stengång på baksidan av tomten.) Men vi fick blommor som tröst för vårt tålamod i iallafall. Nu kan jag börja höststäda, sätta mer vårlök och stänga av för vintern.

I Österläge skulle vi allmänt sett vänta med nya projekt enl. Feng Shui under 2020. Där har vi inte gjort något heller, men kommer i SO läge att bygga in soptunnorna bättre.

För övrigt är jag väl egentligen inte redo för hösten eftersom det blommar som aldrig förr här. Har inte ens bytt skepnad i mina krukor utomhus.

Som vanligt länkar jag till Trädgårdsfägring.

Ha en bra vecka alla!

Luna

6+

3 kommentarer

 1. De två översta bilderna är magiska. Precis så ska hösten vara, guldskimrande. Vi har haft några dagar riktig sensommarvärme här. Ljuvligt. Det är intressant att läsa det du skriver Feng Shui och vad som skulle hända och hur det blev, 2020. Mycket som stämt. Vackra bilder bjuder du på också. Mycket blomsterfägring hos dig fortfarande.

  Önskar dig och maken en fortsatt fin vecka!
  Kram Anita

 2. Inger Hansson

  8 oktober, 2020 at 12:38

  Intressant att läsa om 2020 sett ur feng shui perspektiv. Er trädgård bjuder på fin blomsterprakt nu i oktober också. Ha det bra båda två.
  Inger/seniorkatten48

 3. Jag uppskattar verkligen dina inlägg med feng shui. Jag kommer ihåg i början på året, när du berättade om råttans år. Jag blev lite förskräckt först men sedan har jag känt att det var ett stökigt och bråkigt år att vänta. Dina bilder är i vanlig ordning magiska och det är skönt att kika in i din blogg och vila ögonen på det vackra. Och ja, vårt nya potatisland i söderläge blev bara kattskit. Nästa år nya tag och nya insikter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑