Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Flitig vecka

Torsdag 3 april 2014

Dagbok för veckan som gått.

I min arbetsflit glömde jag ta riktiga bilder, men håll till godo om du vill kika in hos mig.

bild 4

Fredag 28 mars:

–  Dagen då våren och värmen kom på riktigt. Efter morgonpromenden gick jag inte in till kontoret som var tänkt utan till garaget och plockade ut trädgårdsmöblerna direkt med finjackan på. Sedan var jag igång. – (Jackan åkte snart av).

tvättade alla utemöbler, skurade ur väggväxthuset och drivhusbänken, satte potatis som legat på groddning ( test) några st i drivbänken och flera i krukor till växthuset, planterade ut små igångsatta plantor av persilja, sallad och rädisa till drivbänken,  skolade om och flyttade ut frösådder till växthuset, tog ut övervintrade krukor från förrådet och pysslade med dem…. 

bild 3

Lördag 29 mars:

lika fint väder , men kall morgon

röjning i garage och förråd, körde till Myrorna, köpte mer pallkragar, massa planteringsjord och  tre pack penséer, nya arbetsbyxor ( rosa korta) och arbetshandskar på Jula, gick igenom  alla utekrukor och piffade upp dem med vårblommor…. hela em gick till det

bild 12

bild 2

902238-jpg

Söndag 30 mars:

 knapp halvdagsarbete, resten gick till att snusa baby och umgås i solen på vår innergård över 20 gr varmt

DSC_8968

på kvällen låg jag på alla fyra och finrensade den vita floxrabatten som har kirskål, (jorden blev inte utbytt där förut), en del av häckarna, rensning av häggmispellunden…… mindre kul men nödvändigt

bild 4

Måndag 31 mars:

nattfrost igen.

 På eftermiddagen fortsatte jag rensa alla häckar och gödsla med Chrysan samt luckrade och gödslade en rad andra rabatter och sådde lite mer fröer…

bild 6

Tisdag 1 april:

Lite kyligare dagar nu

i trädgården en kortare stund på em, men hann kantskära en rabatt och plantera  sommarlökar och dahlior i kruka. Tyvärr glömde jag dem utanför förrådet vid väggen visserligen med fiberväv ovanpå,  men det var säkert 2-3 minus på natten. Kunde gärna fått en varmare start….

bild

Onsdag 2 april:

bra dag, fick mycket gjort på alla områden. Tid för trädgård redan efter lunch, (betänk att jag är pensionär, fast jobbar ändå)

målade två pallkragar faluröda, (till gräsmattan – därför röda, de andra jag har på marktegel är gröna) fortsatte kantskära rabatter samt göra söderplanteringen vid måbärshäcken större och mer anpassad till min idé om att ha små pallkragar vid sidorna….

bild 9

bild 5 dessa ska ha ett bakstycke också

Torsdag 3 april:

 Betydligt kyligare i vinden, mulen förmiddag

målade de två pallkragarna en gång till, kom på en idé om att sätta spaljé längs insidan, gjorde en ritning, åkte till brädgården för att köpa läktvirke, de sa sig vilja såga och skruva upp den till i morgon, det var bara att följa ritningen för dem. Man tackar! I morgon får jag hjälp att få hem gödsel från en ridskola tror jag… efter det ska jord fyllas och förberedas …..

bild 8

mer om detta projekt när det är färdigt. Nästa vecka kanske… och så vill vi ha varmare nätter så det tar fart på riktigt och regn! Det är torrt redan!

Det var min intensiva vårvecka i trädgården, fast jag har ont i en fot. Så flitig är jag dock  inte alla veckor.

 Denna helgen blir inget trädgårderande. Då är det dop och förberedelser.

Trevlig helg alla duktiga!

Läs mer om andras flitighet i Blooming Friday.

0

16 kommentarer

 1. Drar lite avundsjukt efter andan och åker med i din hisnande flit 🙂 Var på min åker och kollade runt bland växterna igår och inser att när jag är av med gipset om 4 veckor så kommer ogräset ha dansat inte bara på bordet.

  Måste vara en skön känsla att ha gjort så mycket. Hoppas du njuter också 😉

  Ha det gott! Carina

  • Ja, jag njuter mycket av solen och min varma innergård där det inte blåser kallt. Att jag skrev så här om flit kan få många att må dåligt, men tanken var att det skulle trigga oss att känna hur vi förhåller oss till det ordet. Skrytsamt, positiva vibbar eller ska man bara le åt en trädgårdstok? Är hon sådan jämt eller är det skrivet med självdistans?

   Hur som helst skönt att få gjort innan latmasken sätter in.
   krya på dig med din fot och ha en bra helg!
   Luna

 2. Heja dig! Det har ju blivit väldigt mycket gjort den här veckan! 🙂
  Hoppas du får en skön helg

 3. Jag måste hämta mig lite efter denna flitrapport….
  /Anette

 4. Ja det var en flitig vecka må ja säga- och du är pensionär!?
  ha det gott!

  Kram GUnilla

 5. Oj….här har flitens lampa verkligen lyst….=)
  Trevlig helg !

  Kram Ninni

 6. Oj! Vilket tempo!
  Lite skönt att hör att du inte är lika flitig alla veckor…
  Ja, och ska bli roligt att se hur spaljén till pallkragen ser ut, går också i sådana tankar. Man har naturligtvis inte kommit till handling. Än… =oP
  Allt gott!
  /Katarina

 7. Oj, vilken arbetsiver! Härligt när man kan se på allt som blev gjort!

 8. Egentlig er det bare å komme i gang – så går resten (nesten) av seg selv 🙂

 9. Oj, nu känner jag mig med ens väldigt ”oflitig” 😉 Men så härligt det var att läsa om din flitiga vecka. Kul att du redan satt en del potatis. Ska nog sätta några snart också i en kruka att ha i uterummet. Kanske det kan bli lite färskpotatis till midsommar.

  Ha en fortsatt skön helg!

  Kram Anita

 10. Härligt! Jag tycker att det verkar som en helt underbar vecka! Jag har börjat i min trädgård och vissa dagar går allt i ett huj men idag är det mulet och det blir vila tills i morgon.

 11. Ojojoj, du är en flitig liten myra du! Men visst känner man sig nöjd när man har åstadkommit så mycket!? En fortsatt skön helg och bra vecka önskar Eva Linnea

 12. Sanda Cottage

  6 april, 2014 at 00:06

  Jaa, det var inte lite du har gjort under veckan! Men jag måste verkligen säga att din 7:e bild den med plattgången är helt underbar! Fy, vad snyggt!

  Vilken tur att du har ett litet barnbarn att njuta av ibland! Jag har ett som är 6 veckor och när han är hos mig så finns inget annat 😉

  Kram och må gott!

 13. Hej und gehå, säger vi hos oss…:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑