Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Födelsedag och egentid

Onsd. 31 maj 2017

Sista maj som började med störtregn och blåst blev en solig kanondag för mig. Tack alla på Fb som grattat mig idag! Egentligen skulle vi åkt till Italien i dag,men vi sa att det kan vänta nu när det  ändå är så fint hemma.

Fira gemensam födelsedag med familjen ska vi göra till helgen, så jag hade en blank dag, fri att göra vad jag ville.

Först blev det ett Ikeabesök för att köpa lite rekvisita till nya altanen.

Solcellslampor ’Solvindan’ kommer nog lysa fint på kvällen vid matbordet.

……även dessa äggstenar eller vad det är kommer att lysa.

Lite nya kuddar

Sonen bjöd på lunch, sedan vidare till Botaniska Trädgården.  Visste att de hade börjat gräva upp vårlökar som man nu får köpa för 2 kr st. Förra året var de gratis.

Det blev inte så många inköp för svårt att veta vad det var, men hittade vita kraftiga White dream tror jag,  vit hyacintklocka, superkraftiga rosa hyacinter och någon odefinierbar muliflorasort.

Så gick  sonen och jag en långpromenad för att se allt vackert som blommar nu, bl a det spektakulära näsduksträdet som drar besökare från när och fjärran så här års.

det har jag skrivit om förut här.

lite mer mobilbilder blev på det som fångade mitt öga speciellt . Tex lackpionen Peonia obovata

Gillar verkligen dess blanka blad

den nästan skrikiga Sparkle rhododendron (jap. azalea) syns på långt avstånd

den ljuva marktäckaren som finns i överflöd i Japandalen, Vårskönan, en favorit jag vill ha

efter det en god middag och ett gott rödvin hemma inte lagad av mig

och födelsedagspresenter ett smyckeskrin i grönt skinn

och en uppstammad Susan magnolia

Tack för en underbar dag!

4 kommentarer

 1. Grattis på födelsedagen – verkar som du hade en riktig trevlig dag !!
  Har också köpt solcellslampan på IKEA och funderar som bäst på var jag skall hänga den – hoppas den lyste vackert över din födelsedagskväll !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

 2. Vilen härlig dag du hade! GRATTIS i efterskott. Kram från Eva Linnea & Zalmiak

 3. Här kommer ett sent grattis till dig Luna! Vi fyller ju nästan samma dag, jag en dag tidigare. Jag har spenderat några dagar i Skåne och var faktiskt också på besök i en botanisk trädgård, den i Lund. Det var ett njutbart besök. Så roligt att du fått en magnolia ’Susan’. Det gav vi till en kollega när hon gick i pension och trots att hon inte har idealiskt läge för magnolia så har den klarat sig så jag tror att den kommer att bli fin hos dig.

  Kram Anita

  • lunasblogg

   7 juni, 2017 at 11:35

   Grattis till dig också. Minns att du fyller vid samma tid. Skåne är extra fint så här års.Har längtat dit ett par veckor nu. Botaniska i Lund har jag också besökt.
   Roligt att höra att din kollegas Magnolia klarat sig. Egentligen hade jag behövt ett litet träd mot gatan men där kan det nog bli för dragigt för Magnolian. ( Jo, det är altangolvet som är dåligt på altanen och vildvinet vill växa in under husfasaden samt spaljén lutar, om du undrar)
   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑