Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Föränderliga tider

Ja herregud vilken föränderlig värld vi lever i nu.

Denna vecka har bjudit både på spänning och mörker, enormt mycket regn och blåst men en oväntat fin och underbar fredag. Valvakan har varit seg och upptagit mycket tid och ikväll är det klart att Biden tar över presidentskapet. Covid 19 fortsätter att sätta skräck i folk. Det mörknar redan strax efter fyra, så kvällarna blir längre.

Nu finns inte mycket löv kvar på träden, men kopparlönnen är alltid det träd som tappar sina blad sist. Den lyser verkligen upp mot gatan med belysningen under.

Det ljumma höstvädret fick mig att gå ut och ta hand om löv och sönderblåsta perenner igår. Det var en helt ljuvlig dag med fika utomhus och Gustav II Adolf flaggande. Fortsatte att lägga löv under buskar lite idag trots gråväder och regn som hängde i luften. Klippte faktiskt ned en del av de mest pålitliga perennerna redan, för nu har min tumme läkt och jag kan göra lite mer utomhus. Min nya hälsosamma kost utan gofika, bröd, pasta, mjölk och hårdost får mig att må bättre, men jag testar fortfarande. Jag lägger extra tid på matlagning och det är inspirerande.

Och med detta önskar jag dig en ny vecka med föränderliga goda möjligheter. Ta vara på dagen trots väder, men var försiktig med det sociala.

Luna

8+

8 kommentarer

 1. Ja det är en märklig tid vi lever i just nu…man får verkligen se till att njuta av det lilla 🙂
  Härliga bilder och jag önskar dig en skön söndag Luna.

  • lunasblogg

   10 november, 2020 at 19:25

   Tack Titti! Det blev en ganska skön dag med lite trädgårdsfix, skogspromenad med ett barnbarn och middag med äldste sonen på kvällen.

 2. Föränderliga tider är det verkligen. Dina två översta bilder är så fina. Ja inte många löv är kvar men det gör ju också att de som är kvar syns lite extra.
  Skönt att höra att du mår bättre av kosten. Det kommer säkert att ta sin tid att ”ställa in” den. Men samtidigt så är det kanske lite roligt att pröva sig fram, hitta nya recept.

  Önskar dig och maken en fin fortsättning på veckan!
  Kram Anita

  • lunasblogg

   10 november, 2020 at 19:36

   Tack Anita! Ja fast jag måste säga att jag saknar bröd, hårdost, något sött och vin ibland. Ska träffa en dietist och höra vad hon säger. Får nog kompromissa istället för att utesluta känns det som.
   Ha en fortsatt fin vecka du också.

   Kram Luna

 3. Ja det är härligt med de sköna dagarna som kommer emellanåt. Igår hade vi en sådan dag här nere vid kusten. Så fint du har gjort. Ha en bra vecka !

  • lunasblogg

   10 november, 2020 at 19:37

   Tack! Ja inte sant? Söndagen var dock helt mulen här liksom hela denna veckan verkar det som.

 4. For en flott kobberlønn!
  Merkelige tider. Glade vi har en hage å pusle i.
  Ha det godt!
  /Irene

 5. Ja, vilken konstig tid vi lever i.
  Annorlunda mellan Sverige och Wales också.
  Vackra höstbilder och dekorationer som ger inspiration.
  Skön söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑