Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Förändring i tid och rum

Ja, så lämnar vi definitivt sommaren bakom oss för denna gång. Tack för i år även om det inte blev som vi ville, men alltid har man lärt sig något . Som att inte ta saker och ting för givet utan att livet är en gåva som är värd att vårda och vara rädd om. Åren är olika, men finns det liv finns det hopp.

Trädgården och vi har blivit ett steg äldre. Det syns om vi jämför med foton. Förändringen märks särskilt väl på ålderns höst då växtkraften avtar. Förfallet smyger sig på, men det beror helt och hållet på betraktaren hur vi uppfattar förändring och förfall. Det kan vara vackert och rogivande i sig. En viss form av underhåll behövs dock, som ansning, näring, vätska, luft och närhet.

Nu ska jag Inte visa foton på att jag och maken har åldrats för det har vi, utan ifrån trädgården denna sista dag med sommartid, kanske sista någonsin. En kulen och mycket regnig dag med fortlöpande förkylning, trötthet och frustration över att inte orka allt man vill göra.

Varsågod! Ett höstgalleri från här och nu.

En svart iris i kruka blev pimpad med överblivna fådda blommor Försök till nytt liv…
Det gäller att visa ett bra ansikte utåt i a f
men även lite för vår insida…

glad för det som bara är utan fjäsk…

flocknäva som bott i samma boningskruka i alla år utan klagan

Men vad händer här? En som inte kan vrida klockan rätt.

God helg Alla!

Luna

och som vanligt länkar jag en gång i veckan till Trädgårdsfägring

0

4 kommentarer

 1. Inger/seniorkatten48

  27 oktober, 2019 at 12:36

  Er trädgård är verkligen vacker även på hösten. Nu kommer en tid för alla och allt att ta det lugnt och samla kraft inför framtiden. Tids nog blir det ljusare på många sätt.

 2. lunasblogg

  27 oktober, 2019 at 15:27

  Tack snälla! Ja de är nog bra att vi har årstider, annars skulle det bli slentrian.
  / Luna

 3. Hej Luna!

  Jag har läst ditt inlägg tidigare och tittat på alla bilder men då hann jag inte kommentera så nu kommer jag tillbaka igen. Dina bilder från er fina trädgård kan jag se på hur många gånger som helst. Du har så många fina krukor med samplanteringar. Smakfulla och vackra och dom ger inspiration.

  Det händer ju ibland att växter kommer med ett andra flor, det verkar ha hänt med din lilla rhododendron. Fantastiskt med flocknävan … och vilka vackra färger den fått. Hoppas den står sig ett tag till. Men kanske har frosten även besökt er trädgård nu. Vi har haft flera nätter med rätt många minusgrader. Vinterkläderna har kommit fram för att stanna framme verkar det som.

  Jag hoppas att din förkylning bättrat sig. Det har ju gått några dagar sedan du skrev inlägget. Och så hoppas jag att makens krafter börjar komma tillbaka.

  Varma kramar och hälsningar till er båda!
  Anita

 4. lunasblogg

  30 oktober, 2019 at 22:07

  Tack snälla Anita. Jo här har det varit ca 5- senaste nätterna, så t o m ringblommorna har lagt av.
  Förkylningen verkar komma och gå som vandraråska på sommaren, ibland märks den inte så mycket för att i nästa stund vara rätt över igen. Om 8 veckor sägs makens sviter av behandlingen blivit bättre. Det går också upp och ned för honom.
  Nu kan jag inte kommentera någon av er bloggare igen, så det beror inte på ointresse från mig utan datakrångel. Trist men det kanske löser sig då jag får annan hjälp snart.
  Kram och God Allhelgon helg!
  Luna ( maken hälsar och tackar)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑