Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Förfall får mig att minnas

Torsd. 17 nov. 2016

Idag var det både mildväder, några timmars uppehåll och lite sol. Jag hade bara drygt en timme till förfogande, men klart som korvspad var jag ute och satte några fler realökar efter att hackat hål i tjälen, tömde krukor och slängde det sista som absolut gjort sitt. Nog finns det mer att göra, snöfallet, blåsten och kylan i förra veckan har fått trädgården att se trött ut nu, iallafall där det är mycket perenner och mycket kringblåsta löv. Vitlöken kom inte heller i jorden och snart är det dags att sätta ljusslingor inför advent. Vart tog denna månaden vägen? Den lilla sol vi fick idag var dock välkommen.

img_3021

img_2981

img_2988

Så här års är det vått och kletigt och inte så inspirerande att fota, men det gjorde jag idag iallafall för att  se om det fanns något som blommade. Det fanns det faktiskt något lite. Och då drog jag mig till minnes hur det  såg ut för ett par veckor sedan. Vilken höst vi hade!

Då!

dscn8411

Idag hittade jag en ensam tusensköna….

img_3157

Lite penséer….

img_3156

Hönsbär Cornus suecica

img_3151

Vivor…..

img_3158

vackra blad  här Lungört….

img_2989

Det rent gröna har jag gott om , än lever plättar i luften

img_2985

Mina vintergröna rabatter vid entréerna håller sig ok hela året. Även om funkiorna är borta sätter jag bara en kruka ovanpå så här års.

img_2994

Denna veckan startar Blooming Friday  och temat är ’Att minnas’

Välkommen tillbaks Helèna!

(Tyvärr kunde jag dock inte kommentera hos dig, men jag sänder en tanke så här)

 

0

11 kommentarer

 1. Du får trösta dig med att vått och kletigt är bättre än isigt och hårt! Här drar det dessutom ihop till kuling. Hann inte ens få in redskapen innan Vintern slog till… Tror jag ska gå i ide!
  Allt gott!/Laila

 2. Härligt att du kom ut och fick tagit vara på stunden. Här ligger realökarna i en hög på golvet. Ska ta tag i dem i morron är tanken. Det gäller att kolla väderprognosen och planera trädgårdsstunderna nu. Så idag blir det hämtning av ett lass grus innan nya regnväder drar in.

  Kram, Carina

 3. Helt klart måste man ta vara på trädgårdsstunderna och fylla på minnet med vackra bilder. Trevlig helg!

 4. Flotte bilder likevel! Jeg synes hagen din ser flott ut. Du har et mildere klima enn meg, for her ligger snøen fortsatt på bakken. Vi fikk 50 cm med snø for 14 dager siden, så det tar sin tid å smelte det 😉

  God helg!

 5. Köpte realökar jag med, som skall ner i jorden. Får nog passa på medan det går att gräva.
  Ha en trevlig helg /Marika

  PS: om du inte förhandsgranskar , så går det att lämna kommentar.

 6. Tack Marika för tipset.
  Ha det gott

 7. Fina stämningsfulla höstbilder från din trädgård. Lyckades också röja i min trädgård under några timmar igår. Trevlig helg.

 8. Du visar fina bilder. Jag gillar det där förfallet i det här stadiet. Det finns fortfarande en del att upptäcka . Nu måste man kanske skärpa sinnena lite om man vill se det vackra. På sommaren överöser det en så att man behöver verkligen inte anstränga sig för att se det.

  Ha en fin helg!
  /Anja

 9. Det grønne ser jo riktig bra ut!
  Heldigvis har jeg fått restløkene i jorden, men hvitløken….
  (I morgen, håper jeg)

 10. Det är verkligen skönt att vi kan samlas i Blooming Friday till sist! Här finns nog inget att visa från trädgården efter att den gömdes i en halvmeters snö i veckan. Dock är allt borta nu och jag ska spana i helgen när det är ljust och se vad jag hittar 🙂

  Kram

 11. Vad skönt att få en liten stund i trädgården, och peta ner några lökar ,som skall ge dig skönhet nästa år! Då kan du minnas det här våta och kletiga och njuta av det sköna!

  Må gott !
  Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑