Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Förhoppningens tid

Hej alla!

För er som läste mitt inlägg för två veckor sedan kan jag nu meddela att tiden har gått enastående fort och maken har redan fått en operationstid nu på torsdag i veckan för att ta bort i stort hela tjocktarmen eftersom det finns spår av den elakartade cancern han opererade bort för två år sedan.

Som tur är är vi inte så oroliga, men det är klart lite svajig i sinnet är man allt. Vi hoppas detta är den sista operationen han gör och att resultatet blir bra kanske t o m bättre än förra gången.

Vi känner i a f tro och förhoppning om en ny vår på olika sätt. Det har varit så skönt med vårvärme i luften, vi har fikat utomhus varje dag och börjat fixa lite smått i trädgården. J som känner sig tämligen stark krattade hela gräsmattan idag och jag började klippa ned perenner som jag låter ligga kvar än så länge. Jag har slängt torrt tallris och tagit vara på granris till rosor och annat. Granen är dock fastfrusen än. Av erfarenhet vet vi att mars är högst opålitligt. Fast med värmen kommer lite längtan efter andra färgnyanser mer än bara grått brunt och torrt.

Här har jag fuskat och lagt en grön konstgjord platt kudde (från fina trendbutiken) i en kopparkittel. Som du ser finns mycket annat att förbättra. Hararna har varit duktiga på att äta murgröna, kylan och dagsmejan har också gjort sitt.

… lite pärlhyacint och en och annan viva i nya loppisfynd här och där.

Detta är en konstgjord snöklocka också den från fina trendbutiken. Vet du att konstblommor är helt accepterat idag för att inte tala om torkade växter och dekorgräs för inredning.

Bruket i Wiared, Borås, värt ett besök

Vädret och lusten att förnya känns bra i dessa tider trots allt. Munskydd, avstånd och rena bomullsvantar förstås i butikerna.

Hamamelis ’Arnolds promise’ blommar fint nu och snart slår buskroslingen ut därbakom med vita doftande blommor.

Däremot är snödropparna sega i år, även vintergäcken och alla vårlökar. Lite har dock tittat fram. Så sent som i tisdags hade vi mycket snö.

Jag är nöjd att jag har mycket vintergrönt denna årstid.

Och med februaris sista hälsning önskar jag oss alla lycka till för en ny månad. Med särskild tanke på maken.

Luna

10+

4 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  1 mars, 2021 at 10:20

  Lycka till och hälsa JOE så gott. Ha en fin vår hälsar Marie Anne och Peter

  • lunasblogg

   2 mars, 2021 at 09:25

   Tack snälla det ska jag göra. Ha en fin vår ni också.
   kram Luna

 2. Skönt att få operationen avklarad. Ditt inlägg känns så ljust och positivt, det gör mig glad. Du ska se att allt kommer att gå bra och snart är våren här på allvar och ni kommer att kunna njuta av skön stunder i trädgården.
  Så många fina vårarrangemang. Det behövs egentligen inte mycket för att det ska bli vackert. Och visst får man väl en skön känsla inombords när man ser leende blommor. Din översta bild var en riktig glädjeinjektion.

  Varma kramar till dig och maken! Och ett stort lycka till inför torsdagen!
  Anita

 3. lunasblogg

  2 mars, 2021 at 09:49

  Tack snälla Anita!
  Det soliga vädret med vår i luften speglar av sig på inläggen och ger framtidstro. Skönt att få detta undanstökat nu känns det som , sedan kan det bara bli bättre. Jag var med maken för inskrivning på lasarettet hela förmiddagen igår. Och hela tjocktarmen ska tas bort för säkerhets skull ( det går att leva med bara tunntarmen kvar men man får då se till att inte avgången blir för tunn för då kan uppstå saltbrister). Läkaren log och sa att han ger 30 års garanti)
  Igår köpte jag på mig lite penséer som jag sätter i mindre krukor som går att ta in om vintern slår till igen. Känner verkligen suget av att få uppstädat och fint med både det ena och det andra nu. Igår skurade jag entrétrappan från smuts och halkgrus.
  Nu ska jag köra till återvinningen med massa skräp och säckar.
  Ha det så jättebra och tack för dina ord. De värmer. Maken hälsar.
  Kramar Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑