Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Förkänning av julen, men inte hos mig

Söndagen den 18 november 2012

Jag gillar egentligen inte att tjuvstarta för tidigt med julen som att gå på julmarknader i mitten av november.  Men i år tycks det ha blivit tidigare, även om jag inte planerat så.

Det bästa med november är att tempot går ner. Man kan göra oplanerade saker och utflykter, det har vi gjort hela helgen. I lördags  hamnade vi av en slump på Bjertorps slott vid lunchtid efter ett annat besök på Varaslätten och där visade det sig att de hade julmarknad. En jättetrevlig sådan och så är ju slottet helt underbart, ritat av  arkitekten Ferdinand Boberg. Han som är känd för att ha ritat Rosenbad, NK huset och prins Eugens Valdemarsudde. Idag är Bjertorp slott ett underbart Countryside Hotel där alla rum är olika och personligt inredda och maten är himmelsk.

Söndag, var det så dimmigt och regnigt att vi gjorde en ny utflykt igen efter vissa måste göra sysslor hemma, denna gång till Glasets Hus i Limmared som jag skrivit om förut men som J inte sett. Vi startade med den berömda Wienerschnitzeln på Värdshuset i samhället. Hur god som helst. Sedan kaffe på Glasets Hus, upplevelsehuset, vänthallen och museet- ja det rymmer allt t o m vinterträdgård. Supertrendigt och hemtrevligt.

 Där var det också lite jul- känsla med gran, massa levande ljus och öppen spis mitt i hallen.

 Obs! Sprickan i fönstret är ett konstglas

0

4 kommentarer

 1. Mosstomtarna är riktigt söta! Har de ett äpple till näsa?

 2. Sprickan i fönstret var ju anorlunda konst,häftigt
  mosstomtarna så söta
  ha det bra
  maggan

 3. Mysig helg ni måste ha haft! De där ”mossiga” tomtarna var ju helt fantastiska!
  Ha det gott,
  Charlotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑