Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Första vårpyntet med loppisfynd.

Lörd. 27 febr. 2016

Nu börjar det kännas att livsandarna vaknar till liv och fast nätterna är kalla med 5-6 minusgr. så längtar man mer än någonsin efter vårblommor på trappen, med risk att man får bära lite ut och in.

Detta är några av mina favoriter Iris reticulata ’Pauline’, Lundviva och Kungsängslilja.

DSCN6974

 

DSCN6973

Och kolla vilken fin kruka på ställning jag hittade på antik och loppis idag! Måste bara visa.

DSCN6979

Lite tvätt på farstukvisten bara så…….Det får bli en annan dag.

Ha det gott!

Luna

 

0

4 kommentarer

 1. Men så snygg kruka! Vilket fynd du gjort. Och blommorna är ju som skapade för just den krukan. Och dessutom så är dom ju som en enda bukett med vårkänning. För visst är det ju så att våren börjar kännas. Idag när vi åkte med bilen mot Stockholm så tittade jag ut över fälten och sa att nu är det ett speciellt ljus, ett ljusare ljus, ett vårljus. Och maken höll med 🙂

  Önskar dig en fortsatt fin helg!

  Kram Anita

 2. Åh, vilken lycka, både blommorna och krukan. Alltid en fördel när en plantering kommer upp lite. Jag har hyacinter, viva och en anemon på trappan, men har tröttnat på att ta bort fiberduken på morgnarna, så det är spöklikt natt och dag. Vi har 2-3 minus på nätterna och 3-4 plus på dagarna, det är riktigt gott i solen mitt på dagen, men jag kan inte andas ut förrän tjälen går ur.
  Det verkar inte som att det kommer att ske nästa vecka heller.
  Kram
  Marta

 3. Så sött det blev. och jag får riktiga vårvibbar när jag ser din fina plantering. En sån nysilver ställning med glasskål hade min mamma och den var alltid fylld med fruktsallad när vi hade främmande. Det väcker minnen
  Ha en fin söndag
  kram Meta

 4. Vi trädgårdsmännskor är folk som kan konsten att förlänga” njutet” ;-))! Vilket underbart fynd du hittade. Vackert värre :-)!

  Ha en mysig vecka!
  /Anja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑