Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Första veckan i april

Nu är det flyt, maken börjar bli mycket bättre efter operationen, solen skiner och vi har haft hjälp i trädgården och nästan allt vårbruk är gjort. Det trodde jag inte i år. Fast allt åligger förstås mig, bara det tyngsta som att köra ut säckar, lägga singel, klippa högt och räfsa mossa klarar jag inte själv, så både hyrd hjälp och sonen har varit här, men nog känns det i kroppen ändå och ytterligare ogräsrensning behövs nog. Det lär dröja länge innan jag får någon hjälp av maken. Ja, det vill säga trädgården är inte hans grej men vattning, gräsklippning och häckklippning brukar han göra.

Måbärhäcken har slagit ut och det växer fort nu i de jordförbättrade och gödslade rabatterna

Hela åtta säckar mossa rensades ur gräsmattan innan gödsling och topdressing, men det är ingen idé att så gräsfrö förrän det kommer regn. Och det verkar dröja. Idag sådde jag också lite tidiga grönsaker i en pallkrage och satte på en huva, samt satte jag några tidiga potatisar i en hink och placerade i värmeförrådet nu när det ska bli kyliga nätter igen. Den övriga potatisen Timo och Amadine får vänta för att få större groddar till friland. Rosorna som stått i potatislandet i vinter ska nog få en egen rosrabatt. Det börjar bli trångt om saligheten.

Här ska läggas i grått singel under den vita soffan som numera står ute hela sommaren. Gräsmattan blev fruktansvärt ful under den torra sommaren 2018. Även häcken här var mager i översta hörnet, men att göra en hel renoveringsbeskärning där känns inte kul med tanke på grannens infartsväg bakom. Nu ska jag låta bygga till med den luftiga spaljén som är kring terassodlingen fast i en mellan- och en lägre höjd, dock inte på rak linje utan var och en lite innanför varann, så man kan se igenom i fonden. Jag visar när det är klart sedan.


Den här uppklippta hemlocksgranen Tsuga canadensis fick en extra frisering häromdagen när mina hjälpredor med stege var här. Det är så jag vill ha trädet som ett platt tak.

Spirea Goldmound är snygg även nu

… liksom Rönnspirean Sorbaria ’Sem’

För övrigt njuter vi av våren med fågelsång, promenader, vårblommor, utefika, lusten att trädgårdera och sätta färg på tillvaron.

Aldrig har väl det känts så behövligt som i år efter denna tuffa vårvinter

Ha en bra vecka alla!

Luna

0

4 kommentarer

 1. Gott att höra att maken mår bättre och tack för en uppdatering och rundvisning . Blir spännande att få följa utvecklingen i din vackra trädgård i år med 🙂

 2. lunasblogg

  13 april, 2019 at 08:42

  Tack snälla! Ja han mår bättre , men måste ändå ha 6 mån. med cellgift fick vi veta igår. Tur att man har en trädgård, när det är som det är.

 3. Härligt att höra Luna att maken mår bättre och bättre även om jag ser i din kommentar ovan att han måste ha 6 månaders cellgift.

  Det är väldigt fint i er trädgård. Måbärshäcken på översta bilden är fantastiskt vacker. Hos oss har måbäret precis börjat grönska. Det har kommit längre hos dig. Ja allting verkar kommit längre. Det är så vackert och krukorna med de färgstarka blommorna på nedersta bilden ger verkligen energi. Så vackra.

  Nu önskar jag er en fin helg! Nästa vecka ska värmen komma på allvar. Hoppas ni kan njuta riktigt mycket av den.

  Ha det så fint och hälsa maken så mycket!
  Kram Anita

 4. Skönt att Lunamaken är på bättringsväg efter den stora operationen. Fint för er båda att veta att Borås är bra på just den typen av cancer. Hoppas ni båda kan njuta av våren och allt med den och lägga vissa saker åt sidan och be om hjälp när så behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑