Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Första veckan i juli

Nu är ett annat väder igen med mycket blåst och regn. Har inte gjort många knop i trädgården mer än att staga upp det som antingen växt galet mycket eller lagt sig ned av blåsten. Bara i helgen fick vi så här mycket regn som regnmätaren visar.

Det är bra men rosorna ser slafsiga ut och har blåst av. Idag söndag var helt sanslöst blåsigt. Det enda jag gjord ute då var att plocka grönsaker till söndagmiddagen.

rosenblad överallt

Fick iaf målat redskapsskåpet bakom garaget i veckan och bytt ut fler penséer till sommarblommor, men det har jag inte fotat.

Vi har hittat kantareller.

Det blir också mycket bär och mycket grönsaker där inte rådjuren härjat förstås. Hade glömt att täcka en natt efter rensning och då hade de ätit och rivit opp både rödbetor och mangold. Bli så himla besviken.

Gräsmattan är rätt ok i år.

Snart slår montbresia och liljor ut, även fler rosor m.m.

Det är en ganska skön tid även om vädret är som det är. När solen tittar fram ser man hur fin sommaren är.

Ha en bra vecka alla!

Luna

0

3 kommentarer

 1. Det är vackert grönt i bilderna. Det är trist med rådjur som betar men det ser ju ändå ut som att du fått små rödbetor kvar att äta av. Här brukar de bara beta blasten och lämna själva betorna.

  Ha det gott! Carina

 2. lunasblogg

  7 juli, 2020 at 13:07

  Tack Carina! Jag har stoppat försökt stoppa ned de uppdragna rödbetorna igen och hoppas de tar sig.

  Ha det gott du också.
  /Luna

 3. Fantastiskt mysig trädgård du har och vad underbart med kantareller! Det skulle inte vara så dumt snart. Får ge mig ut och leta om jag orkar någon dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑