Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Fortsättning Grisens år, så blir ditt 2019 enl. djurkaraktärerna

Hej igen! Här kommer nu sista och 3:e delen av Feng Shui prognosen (egentligen del 4 för jag skrev lite om prognosen inför vårt nyår)

Vid nymåne 4:e febr. är det nyårsafton i Kina. Den 5:e på nyårsdagen övergår Hundens år till Grisens och då börjar en ny vår med nya friska tankar och satsningar. Det firas som vanligt med dunder och brak vilket man gjort sedan 2000 år före Kristus och firandet pågår i 14 dagar. Tills dess har man sett över sitt hus och trädgård , putsat och fejat och alla har hjälpts åt, men ingen städning efter nyårsaftonsmorgon, det är förbjudet. Man har i god tid rensat bort skräp och möblerat om i huset. Man sätter upp röda hängsmycken mot onda andar, ger barnen pengar i rött kuvert och ställer fram andra symboliska atrapper som anses ge tur under hela året.

Det kan vara i form av prydnadssaker med avbild av de olika djurkaraktärerna, krigare eller gudar, buddha bilder, urnor, amuletter, vindspel, vattenarrangemang, segerflaggor, ja name it. Många av dessa symboliska prydnadssaker kan verka främmande för oss västerlänningar för vi är inte så vidskepliga eller hur? Fast lite är vi nog det ändå för vi gillar att ha kontroll på vad som ska hända. Och nog har vi lånat in både vindspel, buddha statyer, vattenarrangemang och annat från Asien och Sydostasien. Det är trend nu. I inlägget från igår finns beskrivet var vi kan sätta in några för oss västanpassade åtgärder i år i form av extra belysning, vatten, speglar och val av färger .

Dagens inlägg handlar dock om prognosen för vår egen djurkaraktär. (Se tidigare listor från onsd. 30 jan. om du inte minns vilket djur du tillhör.)

RÅTTAN är till sin läggning nyfiken på att pröva på nya saker, resa, kila omkring snabbt, observera och att ta risker. I år får Råttan ny kraft efter förra årets svacka och blir populär och älskvärd, trots lite dåligt självförtroende.

OXEN har en stark jordkraft och är stabil, uthållig, hårt arbetande och klagar sällan. Får i år bra livskraft och inre kraft samt stor tur, men är ändå sårbar för sjukdom som lurar i bakgrunden.

TIGERN är det djur som har störst primalkraft och kan få vem som helst att tappa andan, är ytterst självständig och hjältemodig, men är mycket känslig och drar till sig obetydligaste sinnesstämningar och förändringar. Tigern får superenergi med hjälp av grisens år, även om sjukdom kan dra ned tempot stundtals.

KANINEN är produktiv, pigg, intelligent, mjuk, tänker framåt och kan upptäcka hot och risker, men känslorna skiftar lika snabbt som vädret och kaninen är ofta otålig. I år blir den stärkt av himmelska siffran 6 och får starkare livskraft, men där finns konflikter om än inte i så hög grad.

DRAKEN har stor inre kraft, är vis och stark, samtidigt drömsk och kan arbeta och tänka i stor skala och anpassar sig till ständiga förändringar i livet. Draken får i år en stark energi och kan arbeta hårt om den tar vara på situationer och följer råd, men får träna sitt tålamod och se upp med mindre ärliga personer.

ORMEN har högt utvecklad sensivitet, begåvning, smidighet och iakttagelseförmåga och är mycket envis. I år känner sig dock ormen svag både kroppsligen och själsligen och mår bra av att ta ett lugnt år och avvakta med viktiga projekt. Se upp för opålitliga personer och sydostlägen.

HÄSTEN går helt upp i vad den gör även om hen är trött och möter många hinder. Har en enorm inre styrka och beslutsamhet, är pålitlig och lojal, självständig men behöver ändå kamratskap och kloka råd. Prognosen för 2019 är mindre bra än förra året eftersom hemmasfären söder är svagt och gör hästen mer obalanserad och rastlös. Förstärk eldenergin med rött och ljuskällor, tänk positivt och ha en stark förebild, gärna en häst i söderläge.

FÅRET är ståndaktig och stabil under press, det rör sig framåt med stor beslutsamhet och klagar sällan, är pålitlig, passar utmärkt till utomhusjobb och katastrofarbeten. Fåret är i år balanserad och har stark livskraft och andekraft men får viss otur ändå, särskilt med folk utanför hemmasfären. Överlag är det ett bra år att tänka på framtiden, äta och sova bra samt motionera.

APAN är känd för att vara kvicktänkt, kunna lära snabbt och imitera allt som attraherar den. Hen återkommer om igen och är sällan långsint. I år har apan dock otur, men det blir mer spännande framåt hösten. Tipset är att inte låta problem växa sig större utan mota Olle i grind och ta hjälp av andra. Sov helst inte i Sydväst och förstärk miljön med metallföremål.

TUPPEN har livlig fantasi, är uppfinningsrik, uthållig, en god talare, rättfram, ofta mycket musikalisk, men har ett lika ombytligt temperament som vädret och vid problem håller den dem för sig själv. I år står tuppen som lycklig segrare genom att hitta nya sätt att nå framgång, trots att livsenergin och själsandan inte är den starkaste.

HUNDEN har en inneboende styrka och vigör som gör den alltid redo för handling. Hunden är trogen och lojal, en god lyssnare och har respekt, kan lyda order, men är mer en trogen underordnande än ledare. Genom att tänka framåt, vara optimistisk, jobba hårt och tålmodigt får hunden hjälp att komma över problem och avsluta projekt framgångsrikt i år. Det visar sig i slutet av året. Ta gärna emot en hjälpande hand från tuppen, ha ngt rött på arbetsbordet och vindspel i väster.

GRISEN står för välståndets energi, kan inte skyndas på och trivs bäst att stanna där den är. Den gör vad den ska, fast är mycket intelligent och kan lära sig snabbt. Den är stabil, fredlig, självständig och bestämd och en klok kamrat. Grisens energi växer och ackumuleras inåt. ( så kan vi också se på året 2019) Detta året är ett bra år för grisen att reflektera på livet och staka ut nya riktningar, trots låg själslig energi. Livskraften är dock stabil och bra.

Med detta önskar jag alla ett gott Grisens år!


12 kommentarer

 1. I år känns det bra att vara Drake. I öster (trä-elementet) hittar jag siffran 6, himmelsk välsignelse och i söder hittar jag ”min” siffra 3. Lite mer yang och rött skulle absolut inte skada i mitt liv under 2019. Det ska jag tänka på.

  Hälsningar från Eva Linnea i Hova

 2. Intressant läsning. Dock inte så uppmuntrande för ”ett ormet”. …:-(
  Men, ibland undrar jag om det faktumet att man är född en månad för tidigt kan påverka ”prognosen” ? Kanske är jag lite orm och lite häst? Oavsett vilka verkar inte prognosen lovande. Själv är jag ganska vidskeplig och ångrar riktigt att jag läste detta.
  Men, jag hoppas verkligen att det är vidskeplighet och att prognoserna inte stämmer.
  Nu gör jag allt för att glömma vad jag läst…

  Ha en fin helg
  /Anja

  • lunasblogg

   1 februari, 2019 at 17:28

   Hej Anja! Ja, det fenomenet har jag lagt märke till också att personligheten påverkas av om man är för tidigt född. Yngsta barnbarnet är som du orm men skulle vara född i hästens tecken och visst ser man i ögonen på honom att han är orm, men han har också en hel del av hästen i sig. Likadant med svärdottern får -apa. Hon skrider fram som ett uthålligt får men känner sig och tänker som en apa. Alla år kan inte vara 100%, men jag antar att du trivdes bra förra året och kommer att göra senare igen. Sedan beror det också på vilken siffra man är. Se del 1 från i onsdags. I år handlar det mycket om positiv inställning till framtiden 2020.
   Ha en fin helg du också.
   Luna

 3. Mest positivt för råttan. Det tackar man för.
  Trevlig helg
  /Anette

  • lunasblogg

   1 februari, 2019 at 17:31

   Vet, jag har en son som är råtta. Han behöver ett bättre år än det som nu gått med bruten axel och allt.
   Trevlig helg
   Luna

 4. ”TUPPEN har livlig fantasi, är uppfinningsrik, uthållig, en god talare, rättfram, ofta mycket musikalisk, men har ett lika ombytligt temperament som vädret och vid problem håller den dem för sig själv. I år står tuppen som lycklig segrare genom att hitta nya sätt att nå framgång, trots att livsenergin och själsandan inte är den starkaste. ”
  Den första delen stämmer perfekt på mig – förutom det där med uthållig och musikalisk. Sen lät det ju också bra, men så tittade jag på Sydväst och siffran 5 och då var det ju precis tvärtom – alltså ett olyckligt år!?
  Den svarta blanka urnan i förra inlägget var otroligt vacker, vill ha!!!
  KRAM/Susie

 5. lunasblogg

  1 februari, 2019 at 18:02

  Som tupp och nr 5 få du visserligen lite oflyt från SV i år men det uppvägs av ditt jordelement som i baguans grundposition är 5 och ligger i centrum. I år ger där jorden i centrum välfärd. Se del 1 från i onsdags. Lite svårt att förklara men trots svagare livskraft från Sv hittar du nya sätt att nå framgång i ditt liv med starka 8:ans hjälp i årets Flying Star.
  Urnan kommer från Träslövs Trädgård i Varberg.
  Lycka till Luna

 6. Jag tycker ju inte alls hunden stämmer in på mig som är mer ledare i allt jag gör än underordnad.

  Kul att ha hittat hit och kommer att läsa mer här om trädgård.

  • lunasblogg

   5 februari, 2019 at 12:03

   Kul och tack för din kommentar. Då är du säkert elementet metall och siffran 6. Det är jag som hund. Kolla inlägget ’Din personliga siffra del 1’ från 29 jan.

 7. Hej! Nej jag har vatten som element. Född 1982, 30 juni.

  • lunasblogg

   8 februari, 2019 at 10:15

   Hej igen ! Bra att du gav mig ditt födelsedatum. Nej, som kvinna född 1982 har du siffran 6 som jag och den står för stark metall. Den allmänna kraften det året är dock vatten (heavenly stem. ) Läser du om siffrornas betydelse i inlägget ’Din personliga siffra del 1’ ser du vad siffran 6 står för och hur just du är till karaktären, inte årets karaktär.
   Gillar att ni ställer frågor, tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑