Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Förutsägelser enl. Feng Shui för Tuppens år 2017

Tisd. 17 jan. 2017

Inför kinesiska nyåret  2017 som infaller den 28 jan. kommer nu lite sammanfattade korta prognoser för vad vi kan fövänta oss av det nya Tuppens år. Din personliga prognos enl. din egen djursymbol visar jag dock senare.

Information hämtar jag från flera källor, men har anpassat och förenklat innehållet efter västerländskt perspektiv, dvs plockat russinen ur kakan för vad som kan vara intressant  att veta för oss.

2016 var alltså Apans år och  de flesta av oss upplevde året som både händelserikt och kanske jobbigt. Nr 2 som  står för sjukdom låg då i centrum  av Feng Shui diagrammet.  Kvadraten med 9 siffror ändrar sig  nämligen för varje år  i väderstrecken i en nioårscykel. Inget år är det andra riktigt likt, det är förändringen som just utmärker Feng Shui från andra läror. Numerologin  symboliserar olika energier som i sin tur flyttar runt, men alltid kommer tillbaks i grundläget .

TUPPENS  år är eld och mer yang än yin 2017. Alltså inget slätstruket år. D v s djursymbolen är mer rovfågel än liten snäll fågel. Men det blir ett lyckligt och bra år med förbättrad ekonomi och tillväxt, innovationer, personliga förändringar i karriär och boende och vi vidgar våra vyer. Centrum dvs både på hemmaplan och globalt gynnar uppväxt och barn. Ett löftesrikt år för framtiden.

Inget av elementen kommer att fattas vare sig  eld, jord, vatten trä och metall. Jord och trä blir extra starkt med tillväxt vilket gynnar alla.  Tillgången på mycket vatten är en av anledningarna. Året ger bra balans med handlinginriktat tänk och uppmuntrande kooperativ attityd.

Män får dock svagare energi än kvinnor. Det gäller särskilt fäder och äldre män som lätt råkar ut för sjukdom och besvär med lungor eller hjärta.

Kvinnor får se upp med svek och våld. Tänk mer på säkerheten då du rör dig ute, även i trafiken. Kvinnor i 40-50 årsåldern får annars bra framgång. Tonårsflickor kan dock möta konflikter med lärare och vänner.

Otrohetsaffärer kan uppstå från båda parter, män och kvinnor.

Företagsklimatet blir tufft med neddragningar och besparingar, särskilt i början på året. Konkurrensen blir stenhård med risk för utmattning, men det finns betydelsefulla mentorer som öppnar nya dörrar till framgång.

Under sommaren flyter allt som bäst, då blir det också tur med pengar.

Den gröna växtkraften blir än mer viktig. Vi vill omge oss med gröna växter både ute och inne för att både dämpa och stärka oss.

Årets färg blir Greenary 15-0343 enl. Pantone 2017

 

(Bild lånad från Metro Mode)

Grönt anses vara den mest balanserade och  lugnande av alla färger , medan nyanser av eldfärger som  tex lila och rött visserligen symboliserar tuppens eldkraft men bör dämpas en aning i  år.

Som alltid färgas  2017 av egenskaperna hos djursymbolen  som råder just för året.

TUPPEN är känd för att göra sin stämma hörd, är uppfinningsrik, rättfram, fokuserad, gillar umgänge, har livlig fantasi, är synnerligen uthållig men inte lätt att kommendera hit och dit och tuppens temperament är lika ombytligt som vädret. Taktfullhet är inte heller dess starka sida. Släpper gärna ut sina känslor och oförrätter. Liksom på bondgården är den vaksam och uppmärksam på förändring.

Så kan vi också se på detta året rent allmänt.

En av de mest kända aktuella tuppar är Zlatan Ibrahimovic, född 1981. Nyss visade han sitt rätta ansikte på Instagram.

De mest tursamma väderstrecken är Öst,  Sydost, centrum och Norr. Det är däråt vi ska resa och i de väderstrecken vi ska gräva och renovera 2017.

Sämre blir det i Väst, nordväst, syd och sydväst.

 Så mest framgångsrikt land blir nog Kina igen. ( Kina ska ju också börja satsa stenhårt på förnybar grön energi, medan Trump satsar på kol och oljeindustrin.)

Ja, ja det blir ett spännande år.

 

Mer om Feng Shui´s prognoser senare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 kommentarer

 1. Intressant läsning om tuppens år. Konstaterar att jag ska resa västerut 3 ggr det är bara mer eller mindre västerut. Annars låter det betydligt roligare än förra året 🙂 Blir spännande med resten också.

  Kram, Carina

 2. Vet inte riktigt vad jag ska tro. Är inte tillräckligt insatt för att ta ställning men om miljoner kineser efter tusentals år fortfarande ägnar uppmärksamhet åt detta så ligger det kanske något i det?
  Allt gott!/Laila

 3. Fantastisk läsning (som alltid)! Ser personligen mer framåt under detta år än förra året. Återhållsamhet är mitt ledord för 2017 och att landa i det jag har, glädjas åt de små tingen och med glädje & öppenhet ta emot det som kommer till mig.
  Jag ser fram mot fler analyser av vad Tuppens år har att komma med.
  STOR kram

 4. Intressant att läsa om tuppens år. Tror absolut att det finns krafter som påverkar men som ibland är svåra att förstå.
  Önskar dig fortsatt fin vecka!
  Anna-Karin

 5. Trevlig läsning. Det väsentliga för mig är inte att ”tro” på det utan jag tar bara till mig utan att värdera så mycket. Den som lever får se:-)!
  Hittills stämmer det bra. Världens främsta tupp ska ju installeras till sitt ämbete idag. Det du beskriver om tuppens temperament och kynne kunde ju varit en träffande beskrivning på Trump.

  Ha en fin helg!
  /Anja

  • lunasblogg

   20 januari, 2017 at 14:50

   Ja, det är ju lite meningen- annorlunda läsning och nya tankegångar. Om man tror eller inte är upp till var och en. Nu är inte Trump tupp utan hund men hans element är eld. Äldre manliga hundar kan dock få sviktande hälsa så vi får se hur det går. Västra delar av jordklotet missgynnas dessutom. Han behöver verkligen bra mentorer.
   Ha det bra/ Luna

 6. Som du skriver … det blir ett spännande år på många sätt. Intressant som alltid att läsa dina inlägg om Feng Shui. Ser fram mot den mer personliga prognosen.

  Önskar dig en skön helg!

  Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑