Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Fotorunda med matte

Måndag 12 oktober 2015

Ett av det roligaste jag vet är när matte fotar i trädgården. Då vill jag vara med, jag pratar hela tiden, rullar framför hennes fötter, springer och  jagar svansen  i gräset. Så också idag när de sista blommorna skulle förevigas år 2015.

snoddas1

rosa

Den mörkrosa höstanemonen Pamina blommar som bäst nu, Ja den är inte så stor som de andra anemonerna, men ändå…..

oktoberaster

Oktoberastern är sist ut före vintern

snoddas2

Vad de olika blommorna bryr jag mig inte så mycket om, men de här har något med kärlek att göra och det gillar jag, för jag är en mycket kärleksfull katt, säger matte

karleksort

Detta trädet gillar jag också för hit kommer många fåglar… rönnen med de vita pärlorna

sorbus

Plötsligt låtsas jag att det händer något på ett annat ställe och att jag tappar fokus på vad vi gör, men det gör inte matte för hon vill dokumentera årets sista blommor och höstfärgerna som börjar komma även till oss.

snoddas3

Hon spanar in sin nya Dvärgek hon köpt på stam i kruka. Den ska bli röd, men hur röd det vet vi inte än. Den blir inte stor heller, bara 150 cm. Passar bra här med en Ek, för vi heter ju Ek, men det vet ju alla hur stor och stark en ek kan bli annars och vår trädgård är liten. De stora ekarna växer vid en annan av mina favoritplatser nämligen vid ån på andra sidan vägen.

dvargek

dvargek2

grovingang

Men här är inte så mycket höst som annorstädes och sommarblommorna har hon inte slängt allihop  än heller  …

arrangemang

men Gillenian är knallröd i allafall och vildvinet börjar bli….

hostfarger

…..men vad är det som börjar blomma på Hybridkejsarlvonet nu… Hallå, ni ska inte blomma förrän till vårvintern och när matte tittar är det fullt med knopp.

hybridkejsarolvon

Nu sover jag ’Snoddas Ek’ gott om nätterna inomhus och vad händer då. Jo, jag är pigg på dagen.

Godnatt!

Snoddas och matte

0

7 kommentarer

 1. Klart Snoddas skall vara med när det fotas! Så fin!! Känner igen beteendet när jag tar fram kameran här, de är ena linslusar! 😉

  Kram Gunilla

 2. Åh, Luna, var köpte du kärreken? Jag VILL HA!! Jag har googlat på den i flera veckor och den ska bli superröd. (Pris? Dvärgsorter brukar vara svindyra) . Den svarar bra på beskärning har jag också hört från en gammal trädgårdsamatör. Sedan längtar jag efter att min lilla klena pärllönn ska växa till sig och bli så fin som din!
  Din katt är också söt. Vi har ingen egen katt men grannens patrullerar och jagar här, vilket jag är väldigt glad för. Men just kärleken saknas ändå, och det kan jag sakna.
  Ha en bra vecka!
  Marta

  • lunasblogg

   13 oktober, 2015 at 08:43

   Hej Marta! Jo, du ibland har man tur. Jag hittade den av en tillfällighet hos min lilla plantförsäljare i Olsfors, ’Lasses blommor’. när jag skulle köpa ljung. De börjar ha mer av både det ena och andra som man inte förväntar sig och priserna är superlåga. I fredags stod det ett enda exemplar av ’Green Dwarf ’ där och försäljerskan hade egentligen tänkt ta den själv, men vad gör man inte för sina kunder. Priset: endast 100 kr.
   Pratar du och kelar med den främmande katten ska du se att du får en hjärtevän, fast det kan ju vara som med människor vissa är svårare att komma in på livet. Här har vi tre katter som rusar välkomnande mot oss och följer med in, bara en bor här egentligen.
   Kram Luna

   • Ok, då vet jag, tack för svaret. Stort grattis till den, 100 kr är ju fantastiskt billigt dessutom. På torsdag börjar nog trädrean på min plantskola ( Mölnlycke) jag ska försöka ta mig dit och fynda.
    Marta

 3. Klart Snoddas ska vara med där det händer och bra modell är han ju också!
  Allt gott
  Anette

 4. Blommorna fick ursäkta ett tag för jag var tvungen att titta på Snoddas. Han är ju för underbar! När jag tittat klart på Snoddas gick jag tillbaka till växtriket. Vilken otroligt vacker ek! Oj så spännande det ska bli att följa den.

  Önskar dig en fin vecka!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   14 oktober, 2015 at 18:34

   Snoddas tackar för komplimangen. Eken är vi också nyfikna på. Återkommer när den har fått färg.
   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑