Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Från det ena till det andra…

Onsd. 13 juni 2018

Gör ett mellanstick i veckan för att komma ihåg dagarna bättre sedan, Verkar som att jag skriver bloggar efter hur  jag har fotat och när jag börjar vet jag knappt vad bloggen ska handla om… om något alls,  men att inte fota nu när allt är så fint och går så fort över vore synd inför vintern. Det är då bilder är extra värdefulla, även video med ljud och fågelkvitter fast det visar jag bara på Insta förstås.

Sedan sist har en del rosor och pioner blommat över redan.

Fast Ghislane de Feligonde  började nu i helgen och jag hoppas det inte ska vara för varmt utan vi får njuta av den länge. Det är lite svalare nu och lite regn har vi också fått, men det har inte visat sig för gräsmattorna.

vallmon är över och brinnande kärlek börjar så sakta. Gräsen och lavendeln börjar också slå ut.

Stäppsalvia  sviker aldrig

franskt kungsljus och cremevit färgkulla . Den senare har jag dock rensat ur hårt i år. 

de allra flesta penséerna har bytts ut mot sommarblommor i krukorna utom här och där. 

i söndags var jag på loppis själv (bäst så, hihi ) då köpte jag gamla krukfötter billigt av järn…. och en fin damejeanne i en praktisk korg med lock…..som jag inte visar nu

och en gammal stol…

Rosen heter tiamo som betyder jag älskar dig på italienska.. vem gör inte det

Tills sist vill jag visa vad jag gjort idag… en krukväxtinstallation på grus över en brunn som ska vara lätt att öppna. Där hamnade min lilla rönnspirera som är bäst i kruka och en ny silvrig jap. lönn Butterfly och en ljusbladig pelargon som jag inte har namn på. Att formen blev fyrkantig beror på att jag inte kunde såga det gamla markteglet, men det blev nästan lite asiatiskt ändå. Bilder före och efter.

och nu….


Nu är det snart bara gräsmattan som måste skärpa sig inför den 1 juli.

I söndags stod en artikel om mig i Borås Tidning inför det. Bara att tacka och ta emot för den reklamen.

Imorgon 14 juni är det skolavslutning och då blir det regn sägs det. Typiskt just då, ha ha.

0

4 kommentarer

 1. Tänk så olika vi är… Jag får oftast några ord i huvet som jag sen letar bilder till när jag bloggar. Fint med rosor och pioner men just nu är det också himla gott med egna grönsaker som sallad.

  Din blogg är en som min jobbdator blockerar totalt pga suspekt innehåll. Hade du någon som hjälpte dig med sånt? Det är ju synd att gå miste om trafik…

  Kram, Carina

 2. Vilken rejäl artikel om dig och din trädgård, det är du verkligen värd. Hoppas att du får många besökare, ja i alla fall lagom många!
  Jag har inga problem med att komma in på din blogg.

 3. Oj, här har jag missat i min bloggfrånvaro. Så roligt med reportaget om dig i tidningen. Kul att öppna trädgården. Synd jag inte bor närmare, då skulle jag besöka dig. Krukväxtinstallationen blev jättefin. Och jag gillar formen. I övrigt ser det så frodigt och fint ut hos dig. Gula gräsmattor finns nog överallt nu så det reagerar nog ingen på. Och jag blev verkligen sugen på en skål med sallad med en liten vinägrett när jag såg din bild.

  Nu ska jag titta vidare på dina inlägg om trädgårdsbesöken!

  Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑