Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Fröer och vårplantor jag inte kan vara utan

Fred. 7 april 2017

Frösådd: rosenskära

Vårplantor: tulpaner

……………………………spelar ingen roll vilken färg eller sort men dessa blommor är jag i ett nötskal. Sedan kan jag inte vara förutan allt annat, men det är en annan sak.

Det är alltid lika spännande att se hur det blir med färger och utdelning.  Dels för att jag inte riktigt minns mina sparade fröer och dels var jag satte tulpanlökarna och så den eviga konkurrensen med de fyrbenta om vem ska gå hem som segrare i tulpantävlingen.

 

’Tulipa Tres chic’ och ’Burgundy’

 Vita ’Sapporo’ och  ’Holland beauty’

’Carneval de Rio’ med de vitkantade bladen och ’ Creme Upstar’ som liknar Angelique utslagen

Tulipa triumph ’Hemisphere’ och ’Queen of night’

Listan på tulpansorter är för lång att visa här, men detta var mitt bidrag till Blooming Friday

Ha det gott i solen!

Luna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

7 kommentarer

 1. Så många jättefina tulpaner. Vad vore våren utan dem:)
  Rosenskära var längesedan jag sådde, tack för påminnelsen.
  Ha en skön helg
  Kram Maria

 2. Underbara tulpanbilder och snart är de tillbaka. Bra du påminde – det är dags att gå ett varv till med anti-klövdjursdoft 🙂 Hittills har det fungerat perfekt.

  HA en fin helg! Kram, Carina

  • lunasblogg

   9 april, 2017 at 21:16

   Ja, nu går det fort. Jag har både fårull och plantskyddsmedel. Jag ser hararna springer här omkring men peppar, peppar har jag tulpaner och annat intakt ännu. Rådjurstammen tror jag är mindre i år, fast jag vet inte riktigt hur det är i skogen. Vi håller tummarna för en fin vår.
   kram Luna

 3. Vakre bilder av uunnværlige skjønnheter!
  Har ikke sådd Cosmos’en ennå. Får bli i løpet av helgen Ja, vet at de kan såes direkte, men det finnes ikke en bar jordflekk å så på i min hage…
  God helg!

 4. Oj, oj, oj, vilka härliga bilder!
  Ha det så gott
  /Anette

 5. Rosenskära är så vackra. Jag köpte ett antal olika sorter på trädgårdsmässan som ska bli spännande att se hur dom blir. Och tänk, tulpanen Angelique hade jag i många år. Nu blev jag sugen igen, kanske jag skulle testa med de sorter du har som liknar den.

  Kram Anita

 6. Hej Luna!
  Vackert med tulpaner, Burgundy är en skönhet både i färg och form.
  Ha det fint /Marika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑