Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Fyrklöver = lycka

Fred. 5  aug. 2016

När jag var liten letade jag alltid efter  fyrklöver bland alla trebladiga klöver jag såg. Det har jag omedvetet fortsatt med ända till nu. Enligt gammal folktro står en fyrklöver för Tro, hopp, kärlek och lycka.

MEN jag hittade aldrig någon, men har inte varit speciellt olycklig för det. Faktum att hitta en fyrklöver är som att leta i en mystack. Det går EN enda fyrklöver på 10 000 trebladiga klöver. Jag gillar  dock alla slags klöver och brukar ha flera sorter som jag övervintrar här.

MEN i år har jag äntligen en Fyrklöver. Jag hittade den helt försummad och slak på en plantskola i våras, den skulle slängas. Gav bara ett par kronor för den.

Se nu så fin min lyckoklöver är.  Oxalis Deppei ’Iron Cross.’  Järnkorset är en  riktig lyckoklöver!

God Lycka alla vänner i helgen!

IMG_2209

 Kram Luna

0

5 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  5 augusti, 2016 at 17:35

  Underbart! Trevlig helg till er från oss i Trönningenäs ! Kram M&P

 2. Jag letar också alltid fyrklöver. Jag har hittat 3 (tror jag) i hela mitt liv. En har jag ramat in tillsammans med ett foto på mig och mitt första barnbarn. Ha det gott!

 3. Jag har också letat fyrklöver men jag har inte hittat något själv, däremot hittade min mamma som hon pressade och jag var så avundsjuk minns jag 🙂 Och grattis till ditt vackra fyrklöver. Verkligen tjusiga blad.

  Önskar dig en fin helg!

  Kram Anita

 4. Jag har den i kruka och övervintrar den frostfritt i garaget, utan att veta om det behövs. Hur gör du?
  Fin är den.
  Marta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑