Onsdagen den 20 juni 2012

Här kommer fler bilder från mig  så här i midsommarveckan.

midsommarstc3a5ng

Trädgården är i så där lagom  i ordning, men jag håller på och städar lite då och då. Blasten från påsk- och pingstliljor står kvar i ruggar än ett tag i gräsmattan. Överblommade vallmo skräpar faktiskt rätt mycket, men jag vill inte vara utan dem för de hör försommaren till.

En favorit bland buskar är paradisbusken Kolkwitzia amabilis  

Den är underbar, särskilt när den står som solitär och inte i friväxande blandhäck. Då kommer den inte till sin rätt.  Ljuset den har i sin blomning i sommarnatten är förföriskt. Denna bild är tagen med mobil kl 11 i går kväll. Denna vecka, den ljusaste på året.

Det har regnat och varit kallt denna vår, så vi har inte suttit i vår lilla atriumgård än nedanför terassen.

Så här såg den ut häromdagen från andra våning.  Rönnsumaksträdet har inte blommat än, men efter det blir kronan tät. Det tycker jag är bra, att den är sen, för annars hade jag inte kunnat njuta av försommarblommorna så länge. Förra året växte kronan ut över cafébordet, underbart en varm dag, men för övrigt skuggade det mycket annat mot planket. Min rosbuske Ghislane de Feligonde  frös ned, men är stort på G igen (av det som syns i tomrummet rakt fram i bild)

Längs huset och innanför låga måbärhäcken har jag en bred slingrande grusyta (rödgranitgrus) med torktåliga växter, samt en liten bänk av en ekskiva som inte syns på bild här. Stora bambun ligger utanför takutsprånget, men där finns också en låg bambu bakom, irisar, lavendel, krukor och lite allt möjligt. Denna ytan ligger lägre än träaltanen men har en genväg dit på sidan med en platt natursten som trappsteg.

Idag gjorde jag en midsommarkrans till Emmas midsommarfest på dagis. Hon tyckte det var roligare att hålla den i handen och intresset för att dansa kring stången var det också lite si och så med. Men solen lyste och trevligt hade vi med picknick och allt.

Glad Midsommar önskar Luna till Alla Er gamla och nya läsare.

0