Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Glad påsk!

svalörtsbacke

Denna vecka har bjudit på ett fantastiskt vårväder. I måndags hade vi i Boråstrakten varmast i landet, +19,2 gr. Tyvärr ser inte påskhelgen ut att bli lika bra. Det är ändå skönt att få ha njutit och gjort så mycket denna veckan. Nu är våren definitivt på G, hur det än är.

Nu väntar en lugn påsk, som är pyntad och städad både ute och inne. Jag har faktiskt tvättat mina arbetskläder efter all jordförbättring och komposttömning, utplock, omplantering, enstaka frilandsådder, omskolning och bärande hit och dit. Låter som jag har en stor trädgård, men nej.

Känns skönt att kunna fixa det mesta själv i dessa coronatider, då vi inte förväntas få någon annan hjälp.


(Ofta sätter vi bara en pensésort i varje kruka. Det passar bra om man har många krukor tillsammans, men med större och färre krukor tycker jag det är mer upppiggande att mixa färger. Andra planteringar som ska lugna ned energin kan docka vara ganska neutrala.)

Varje dag går vi ett steg längre mot den efterlängtade växtsäsongen. Denna veckan slog tex backsippan ut.

Idag hade de första botaniska tulpanerna öppnat sig och måbärshäcken var grön på riktigt.

Det finns fler och fler blommor att sätta i vas.

Jag sticker ner kvistar med fjädrar i perenna krukor som här där en svart iris ligger på lur

För er som undrar hur det gått för maken och hans 1 års kontroller så var svaren i stort positiva men ändå måste han göra tester på Sahlgrenska nästa vecka för att vara på säkra sidan. Sjukhus vill man som sagt helst slippa dessa tider då vi i stort sett gått i karantän och undviker att träffa folk.

Trots allmänna situationen är vi i gott mod, vissa dagar mindre kanske, men jag antar att alla av oss tycker att tiden nu är som en science fiction tillvaro. Overklighet, ovisshet, oro och snabb föränderlighet går hand i hand med växtkraft, kreativitet och tålamod.

Ha en fin påskhelg fylld av närvaro och tillit! Carpe diem!

Luna

8 kommentarer

 1. Hej Luna!

  Vilket värmerekord ni haft. Det är ju rena försommarvärmen. Så varmt har inte vi haft det, 14 grader var det som mest.

  Mycket härligt i er trädgård nu. Tänk så vackra backsipporna är. Så bra att ni kan göra så mycket själva i dessa karantänstider. Håller med om att det är lite science fiction-känsla.

  Det låter ju ändå försiktigt positivt med svaret på proverna. Synd bara att ni måste göra ett nytt sjukhusbesök, som du säger, man vill ju helst undvika sjukhus dessa dagar. Men du ska se att det går bra.

  Nu önskar jag er en fortsatt fin påskhelg! Försök att hålla modet uppe, njut av er vackra trädgård och av att våren kommer mer och mer …

  Varma kramar
  Anita

  • lunasblogg

   10 april, 2020 at 10:22

   Tack Anita!
   Ja men tidigare var det ni som hade bästa vädret, så det växlar. Lite kallt i bakvinden har nog alla haft så som det brukar så här års. Varje solig morgon är dock skönt i dessa tider.
   Nej vi vill helst inte gå in någon stans så dessa undersökningar nu är ingen bra timing, fast är ändå tacksamma för noggrannheten.

   Ha en riktigt bra Påsk.
   varma kramar
   Luna

 2. Vilka färgsprakande bilder. Jag bara älskar den blåa buketten i den blåa glasvasen. Ha en fin fortsatt påskhelg. Kram Pia

 3. Så fint och påskigt du har det! Man blir glad av gult! Känner mig lyckligt lottad som kan lufsa runt i trädgården i godan ro och njuta när världen är i kaos. Idag ska ett nytt staket flätas runt häggmispeln medan humlorna surrar och fjärilarna fladdrar förbi.
  Måste dock lägga in en liten protest angående första bilden. Jag tycker absolut den föreställer svalört om än lika smörgula och härliga som gulsippan. Notera bladen.
  Allt gott och Glad Påsk
  /Anette

  • lunasblogg

   11 april, 2020 at 12:13

   Tack Anette!
   Ja vi trädgårds- och odlingsfolk är privilegierade nu. Det är visserligen många som har trädgård men inte alla lägger ner tid på den. Kanske vi går mot en ändring efter denna krisen till ett större allmänintresse för odling. Inget gott utan….
   Naturligtvis är det svalört, slarv av mig. Tack för det och glad Påsk.

 4. Så påskfint du har gjort det!
  Fortsatt trevlig helg!

 5. Hej! ville bara tala om att dina pallkragar hade en otroligt fin grön färg.
  Kommer du ihåg vad du använder för färg?
  mvh. Tarja

  • lunasblogg

   18 april, 2020 at 21:36

   Tack Tarja!
   Hittade en gammal anteckning på gröna färgen och det är S7010- G 104, men kan kolla upp det igen. Om det inte stämmer svarar jag en gång till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑