Söndagen den 3 juni

Lördagen besökte vi trädgårdsrundan med början i  Ängelholm och avslutning i Mölle. Sju trädgårdar såg vi och vädret var som i april, hagel, ösregn, blåst och till sist underbart väder med sol och lite värme på Kullahalvön. Det blåser alltid av där först. I Höganäs störtregnade det så att jag inte kunde fota alls. Men Ulla Molins trädgård känner du nog till ändå. Den är och förblir tidlös, vacker och lugn. Synd, dock att jag inte fotade lilla gatuhusträdgården på Smedjegat.23 i Höganäs. Den var exempel på realiserbar trädgård för dem som inte har så mycket tid, men den hade många personliga detaljer att inspireras av. (Expressen hade ett stort reportage därifrån i maj) Här är ett axplock av de foton vi tog på årets runda, den tionde i ordning. (Klicka på varje bildsvit, så förstoras bilden.)

Lottie Hermansson, Ängelholm, bilderna nedan. Skickligt gjord, många  rum och sittplatser. Något murrig dock. Jag saknade vita aklejor istället för de blå.


Viaköps Trädgård,
bilderna nedan, Ängelholm. Skåne- och Thailandinspirerad lummig trädgård. Okonventionella idéer.  Lite rörig för min smak, men högst levande.

Paul Jönska Gården i Viken, bilderna nedan. Restaurerad skånsk trädgård från slutet av 1800-talet. Drivs av  Stiftelsen Skeppargården och sköts ideellt av ca fem personer. Mycket sevärd trots att vissa partier  gapade halvtomma vid visningen.
Sylvia Wihlborg, Mölle, bilderna nedan. Skir och romantisk trädgård med vackra vyer i fonden. Fantastiskt goda bakverk. Minuspoäng dock för rundlarna med kantsten kring varje träd och buske. Annars mycket fin. Bed and breakfast.
Himmelstorp, Skogvaktar gården på Kullaberg, bilderna nedan. Gammaldags perenn- och rosenträdgård  med utsikt över Skälderviken.  Dock vissa lösryckta projekt som förtar helheten av  mormorsträdgård.  I det stora hela mycket genuin. Bed and Breakfast.
0