Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

God fortsättning på 2015

Tisd. 6 jan. 2014

Ursäkta att jag inte hört av mig på ett tag, vare sig med ett Gott Nytt År  eller  årskrönika, men vi har varit i Lissabon och firat  nyår maken och jag. (Nyårskortet jag gjort till er gick inte fram och årskrönikan, ja, den hoppar jag i år)

Vi tänkte det skulle vara skönt att avsluta året i solsäkra Lissabon. Året har ju varit jobbigt med sorg efter vår förolyckade son 2013 och den sorgen har påverkat orken  och hälsan, speciellt för mig, men sådana skriverier har jag förskonat er läsare ifrån. Jag är dock innerligt tacksam för det jag har. Snäll och hjälpsam make, familj, älskade barnbarn, trädgård, katt och fint hem, ett få bo i ett bra land. Stundtals har jag mått bättre och orkat ta ett krafttag i trädgård, men åldern börjar nu ta ut sin rätt och jag är tacksam att jag har en liten trädgård och inte allt för många projekt och åtaganden att sköta. Prioritering ska bli mitt ledord för nya året. Motion får inte glömmas.

sintra

Hur som helst, den här semestern började väldigt bra. Vi hade sol från  klar himmel varje dag, bodde toppenbra  med utsikt över Lissabon, åt på bra restauranger, hyrde bil och besökte  vackra parker och platser som Sintra, Cascais m.m. Vinterlandskapen vi körde i påminner om Madeira, fast det är kallare i luften, men  det finns också mycket blommor överallt. ( Återkommer senare med mer bilder från Monserrate parken och Sintra)

monserratekaktus

Tyvärr blev jag riktigt magsjuk och utslagen och det är inte över än, men idag 5 dagar efteråt känner jag mig lite bättre så att jag orkar blogga. Matförgiftning eller bakterie? Vet inte. J blev inte sjuk i alla fall. Det tar en vecka minst, sa de på närhälsan, kom inte hit om vi inte vet vad det är. Antingen har jag fått i mig en dålig mussla eller så var det kalkonen jag åt och som inte var riktigt uppvärmd när vi var ute och körde.

Varför berättar jag det för er? Jo för antagligen var det meningen att jag skulle rensa ut all dålig energi och gifter som satt i min kropp inför det nya året. Jag får se det som en nystart inför 2015 och hoppas det blir ett bättre hälsoår än året som gått för mig. 2015  kommer att bli ’Fårets’  år (eller ’Getens’ som har samma betydelse i Feng shui),  för den 19 februari lämnar vi nuvarande Hästens år och går in i annan lugnare energi som gynnar oss i Norr.

Härom kommer jag att skriva mer senare för alla er som är intresserade av  Feng Shui’s  årsprognoser, tips och trender.

Med detta önskar jag dig en riktigt god fortsättning  på 2015 med en bild på en  blommande Kameliabuske från Portugal.

kamelia

 

 

0

8 kommentarer

 1. Önskar dig ett gott nytt och framförallt friskt år!

  Kram Gunilla

 2. Välkommen tillbaka Luna, jag har saknat dina inlägg. Men jag tror att du skrev i något tidigare inlägg att ni skulle åka bort över nyår så jag anade att så var fallet. Magsjuka är ju ett elände men det är ju bra att du tar det på det sättet du gör, att den hjälper till att rensa kroppen på gifter. Skönt att du känner dig bättre nu i varje fall.

  Vilken underbar kamelia. Jag såg på min röda med vita inslag idag att en av knopparna börjar visa lite rött framtill. Om några veckor så slår den säkert ut. Den är alltid den som blommar först medan den ljusrosa brukar vänta lite. I år har jag dessutom en vit och gul som jag hoppas ska blomma. Den har i varje fall massor av knoppar. Nu är dessutom den tiden då man måste se till att dom inte torkar ut för då faller knopparna.

  Nu önskar jag dig en riktigt God Fortsättning på 2015. Jag hoppas du får ett ljust och fint år.

  Kram Anita

  • lunasblogg

   6 januari, 2015 at 21:11

   Tack Anita! Jag önskar dig ett fint och ljust år också och Lycka till med dina kamelior.
   Jag har bara ägt en kamelia en gång och det gick som det gick eftersom jag vare sig har uterum eller växthus. Omöjligt.

   Kram Luna

 3. Hej Luna !

  Så spännande med getens år – slukar allt du skriver om Feng Shui för energierna påverkar oss mycket mer än vad vi är medvetna om.
  Önskar dig ett riktigt, riktigt bra och harmoniskt 2015 med mycket läkande bara-vara-tid i trädgården !
  Var rädd om dig !
  Ha det så gott !
  KRAM/Isa

  • lunasblogg

   6 januari, 2015 at 21:23

   Tack för att du visar mig ditt intresse för Feng Shui på bloggen. En del mailar mig privat och ställer frågor, medan få vågar kommentera i ämnet.
   Jag önskar dig ett riktigt bra år också.

   var rädd om dig med!
   kram Luna

   Kram Luna

 4. Önskar dig en bra nystart med god hälsa och och rätt prioriteringar. Jag läser alltid dina inlägg, men hinner inte alltid kommentera. Jag är också på resande fot och det är si och så med wi-fi på hotellen. Kamelian är jättefin och lovar vår.
  Kram
  Marta

 5. God & hälsosam fortsättning på det nya året önskar Eva Linnea
  Om du inte redan har sett det, så har jag startat en ny blogg nu när jag har ett nytt liv som pensionär ute på landet tillsammans med min ”sambo”. Just nu, så här på vintern, är det mest inredning (utrensning!!), nya tapeter & lister och nya användningar av alla rum och tillvaratagande av allt som vi vill och kan spara. Sporten är att inte köpa så mycket nya saker! Snarare tvärtom, färre saker/möbler ska det bli. När Villa Linnea väl är sålt (jag har börjat på ny kula med nya mäklare, som jag ska träffa under nästa vecka) blir det att ta nya tag igen och få saker och ting/möbler på plats. Mycket bärs ut ur huset, kan jag avslöja! Energierna börjar att flöda bättre, det känns tydligt.

  • lunasblogg

   7 januari, 2015 at 20:20

   Tack . Jo jag har sett din nya fina blogg och jag kommenterade på den för tre inlägg sedan. Det måste vara underbart att rensa upp och göra nystart som du gör. Färre saker borde vi alla ha. Inte köpa på oss nytt hela tiden utan att i så fall slänga motsvarande gamla. Efter jul kan jag röja lite i förråd, fast egentligen är jag dålig på att slänga helt eftersom alla saker har en historia. Måste träna mig på det. Hoppas din nya mäklare lyckas bättre och du kan lämna det huset bakom dig.
   Jag håller tummarna för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑