Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Gräsmattan inför vintern!

Onsdagen den 28 september 2011

bild kopia 27

En kompis bad mig skriva om vad man gör med gräsmattan inför vintern i min blogg.  Det kan jag göra även om min nisch är  design och struktur, och min privata gräsmatta sköter min man. Sedan han bytte gräsklippare till en med mulcherkniv som finfördelar klippet har vi en fin gräsmatta, men så har det också regnat i två år och han klipper ofta och det är grejen att klippa ofta och inte för kort och att gödsla.

Nu i september -oktober klipper man en sista gång då gräset slutat växa när jordtemperaturen gått ned till ca 8-10 grader och då klipper man till 4-5 cm höjd. Kalka inte, men gödsla  med Algomin röd Trädgårdsgödsel, som är rikt på kalk och kalium men nästan  kvävefritt(0,2 %) (Obs inte Algomin gräsmattegödsel (15 % kväve). Med den röda miljövänliga  A-gödseln  klarar sig övervintringen av gräs, rabatter, frukt och bär bra och får bättre motståndskraft för sjukdomar till nästa år.

Kratta ut löven från gräsmattan till komposten eller under buskarna, särskilt om du har mycket löv som lägger sig i tjocka lager. Detta för att undvika snömögel.

0

1 kommentar

  1. Michaela Munteanu

    3 oktober, 2011 at 08:02

    Tack snälla Luna. Så kommer jag att göra under hösten och nästa sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑