Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Grönt och gult i tiden

Tisdagen 21 maj 2013

Ser att det är många som varit inne på min blogg jag skrev i vintras om förutsägelser och trender inför 2013 enl. Feng Shui. Där skrev jag om behovet och trenden av grönt och gult för i år. Länge har vi väntat, men nu är vi äntligen här, jag menar för tillväxtkraften och glädjen av grönt gräs och lövsprickning och solgula nyanser. Även i inredning är ljusgrönt aktuellt.

bild kopia 9

I naturen finns det mycket gult så här års. Här skunkkallor vid vår å i skogen, fotat i förra veckan. Nu har det slagit ut mer och kallorna är högre.

bild kopia 11

Även ogräs lyser upp och är nyttiga.

bild

En favorit hos mig är Björnroten Meum athamaticum så här i starten. Så mysig och söt! Inte kan man tro att det blir brännvinskrydda av den.

bild kopia 5

 Gulltörel ( Euphorbia polychroma) och de av rådjuren ratade gula tulpanerna. I denna rabatt fanns annars andra färger, men de tulpanerna är borta.

bild3-e1336417530739

Förra året såg Sydvästra rabatten under köksaltanen ut så här tidigt i maj …..

bild kopia 15

Och nu så här….!? I Feng Shui är kraften låg i sydvästliga lägen i år. Hmm. Kirskålen trivs i alla fall.

bild kopia 20

I Öster har det gått bättre. Dessa Orange Emperor tulpaner, (orange hör också till den gula färgskalan) satte jag för två år sedan och de fick vara i fred även i år… Kan bli långlivade där de trivs.

IMG_1394……liksom förstås alla narcisser om de inte inte frystorkar bort …..

bild kopia 22

På insidan kommer dock lite rosa, burgougne- och rödvita tulpaner vid uteplatsen, som varit upplyst nattetid av markspotsbelysning. Alltid har det skrämt  någon inkräktare. Fast tulpanerna skulle varit fler.

Mer om andra färger senare. Idag gäller vårfärgerna GRÖNT och GULT , men i morgon är en annan dag. 

Glöm inte unna dig en egen grön-gul, blommig stund i vardagen här och nu.

Luna

bild kopia 23

0

5 kommentarer

 1. Ja det bästa är ju att sattsa på sånt som rådjuren inte äter upp,lite väl dyrt att mata dom med tulpaner
  ha det så bra
  maggan

 2. Jag var en av dem som läste dina feng shui-inlägg med glädje och nyfikenhet. Det är väldigt spännande att jämföra olika tankar och idéer. Själv kan jag nästan inget om F S men lite om auyurveda och allting runt detta. Intressant hur olika levnadsregler och idéer tangerar och överlappar varandra – speciellt om hur färger påverkar oss.

  • Tack Anna! Visst är det så att mycket känns igen och faller sig naturligt inom olika läror, fast vi inte ser det förrän vi blir påminda om det.

 3. Ååååå, vad underbar den är björnroten! Fanken, tror inte jag lyckats med frösåddan av just den. Nästan allt annat tittar upp ur krukorna, men inte björnrot. Är så nyfiken på den.

  • Min Björnrot kommer från en gammal hembygdsgård och den har jag haft i många år, men i år var den så sen så jag trodde den var död. Så glad jag blev, när den visade sig. Vänta och se vad som händer med din frösådd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑