Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Hälsning i februari

Skönt att halva februari har gått. Vintern är inte min favoritårstid i vanliga fall och i synnerligen inte i år då jag blivit ensam och fortfarande väntar på att bouppteckningen ska bli klar. Hade behövt göra en resa men avvaktar.

Förra helgen var dock strålande vårvinterväder med 13 gr varmt och första trädgårdsfikat intogs. Så himla skönt efter alla dessa grådimmiga regniga dagar vi har för det mesta! Detta foto är från i lördags i grannbyn Hultafors med utsikt över Viaredsjön och vårt Sandared i fjärran. Tyvärr blev jag så ivrig på vägen upp i skogen så jag trodde jag kunde klättra över stora nedfällda träd, vilket har straffat sig i veckan, så nu blir det röntgen och sjukgymnastik för höftprotesen.

Det roligaste i veckan var när vi i damgänget hjälptes åt att fira en 70 -åring med att dra ihop en födelsedagsfest. Jag fick i uppdrag att fixa blommorna med hjälp av Samuel på @stjaelk i Borås. Det var han som fixade blommorna till makens begravning i höstas om du minns.

Det blev en rustik men luftig plantering av pärlhyacinter, krokus lyxtulpaner, anemon och körsbärskvistar med vitmossa och småkottar i botten.

Idag väntar vi på stormen Otto som redan sliter i väggarna medan regnet piskar. Fotona på de få färgklickar som finns i trädgården nu är tagna inifrån huset. Det jag ser direkt framför köksfönstret är en krukad vintergäck.

Man tager vad man haver så här års.

I rabatten utanför köksaltanen finns fyra småplantor av vintergäck. Kan du se dem? Inte så lätt för på vintern måste man gå nära inpå och solen bör skina.

Nedersta fotot tog jag redan för mer än vecka sedan.

Och med detta lilla inlägg utan struktur önskar jag alla en trevlig helg!

Luna

2 kommentarer

  1. Tack för fantastiska fina bilder och vy.
    Nu känner man så att våren är snart här med kvittrande fågelsång. Och smörblommor.

  2. Härliga bilder på det som vi här snart kan förvänta oss! Och vad skönt att du har en som kan göra vackra blomuppsättningar när det behövs.
    KRAM-Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑