Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Härlig start på september

Lörd. 8 sept. 2018

För två veckor sedan önskade jag brittsommar. Det fick vi nu flera dagar första veckan i september med 22 gr och ljumma kvällar.

Kunde tom slappa  i solen, äta frukost ute och arbetslusten var det heller inget fel på. Ett roligt föredrag med farbror Grön och träff av kompisar samt nya lotterivinster bl a en azalea. gav också veckan. Och idag var det open scen med maken i husbandet. Fast nu regnar det mycket igen och temperaturen sjunker.

Det blommar som aldrig förr, hittar ideligen nya knoppar även på rosor som gjort ett långt uppehåll.

Burgundy Ice, en favorit

Ghislaine de feligonde

En Crinum jag fått i vinst

Jag har fortsatt med det jag påbörjade förra veckan.

Nämligen andra sidan av soffan mot häcken. Här har jag grävt upp för större land och integrerat flaggstången i rabatten,  dragit isär det som haft det för trångt och flyttat in  en rönnspirea Sem fast nedgrävd i kruka utan bottenlite kattfot vid flaggstången,  (den fick även en trampsten i granit för att stå på utanför) en rosa anisisop, azalean jag fick,  en flyttad vit flox, en madonnalilja, ja lite av varje. Just nu ser det dock inte mycket ut om man jämför med mina andra rabatter som blommar för fullt. Och gräset ja det håller jag på att renovera efter sommarchocken i år, men det är ett tråkigt jobb.

 

Men är så glad att det fortfarande ser somrigt ut , fast det dock som denna Körsbärbenved  intagit första höstfärgen 

Lavatera maritima

Ha en bra fortsättning på helgen!

och som vanligt har jag länkat till Trägårdsfägring

9 kommentarer

 1. Ja, visst är det skönt med fina brittsommardagar! Man känner hur orken återvänder både hos en själv och växterna. Att det dessutom är perfekt att plantera nu gör ju inte saken sämre. 🙂
  Grattis till Crinumvinsten och de fina blommorna! Mina Crinum powelli blomvägrade i fyra år så de åkte i komposten i våras.
  Önskar dig en fortsatt fin helg!
  Kram Kristina

  • lunasblogg

   9 september, 2018 at 18:01

   Ja inte sant. Det blir ett lugnt skönt tempo då. Att min Crinum blommar kan bero på den varma sommaren i år.
   Ha det gott!
   Luna

 2. Tänker glatt – så skönt att det bara är en fin sensommar och att vi förhoppningsvis får en ljuvlig brittsommar till Britta-dagen. Men visst har vädret varit underbart i veckan. Riktigt inbjudande för trädgård och annat. Jag badade i måndags 🙂

  Kram, Carina

  • lunasblogg

   9 september, 2018 at 18:06

   Eftersläntrande värme är alltid välkommen närsom på sensommar och höst. Här har också badats dock inte jag.
   Kram Luna

 3. Ja, det har vært en helt nydelig start på høsten med snev av sommerstemning. Nydelige bilder og Brugundy Ice er bare rålekker. Mine roser var ikke på sitt beste i år. Mulig på grunn av tørken og varmen. Jeg fant det på IG og ser frem til å følge deg der også.
  God uke.
  Jannicke

 4. lunasblogg

  9 september, 2018 at 17:57

  Vad roligt! Du är välkommen! Nej rosorna har inte blommat så mycket i år utom de stora busk- och klätterrosorna. De blommar alltid jättemycket.
  Trevlig vecka du också!
  Luna

 5. Mmm Luna, vilken vacker sensommarträdgård du bjuder på. Och vilken skön septembervecka du haft! Din översta bild är verkligen njutbar. Din nya rabatt blir finare och finare. Snyggt med den integrerade flaggstången och den praktiska och snygga trampstenen. Crinum har jag aldrig hört talas om, men så snygg den var. Grattis till den fina vinsten. Nu hoppas vi på att vi får fortsätta att njuta av en lång fin höst!

  Ha en skön septembervecka!
  Kram Anita

  • lunasblogg

   10 september, 2018 at 21:35

   Tack Anita! Hoppas du och hunden mår bättre och kunnat njuta du också. Vädret här var så milt och behagligt i förra veckan att jag kunde jobba ute i linne igen. Dessutom vindstilla och ljumma kvällar… riktigt favoritväder. Nu regn och blåst men det kan mycket väl bli en lång höst utan nattfrost. Vi får hoppas på det för här finns mycket sensommarblomning liksom du säkert också har.
   Ha det gott!
   Kram Luna

 6. Härliga trädgårdsdagar och du verkar ’on top of it’ som vanligt med gräsrenovering och annat. Mycket fint som blommar.
  Allt gott
  /Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑