Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Hej augusti!

Torsd. 3 aug. 2017

Sommarlättja, seg uppkoppling, tid för utflykter, bara vara ….. kalla det vad du vill. Här kommer iaf ett inlägg när det ändå strilar ned ute.

Börjar äntligen få ordning på datorn,  för sedan fiber installerades har det varit jättesegt på nätet och jag som trodde det skulle bli snabbare.  (Så ursäkta om  jag varit osocial.) Nu funkar också äntligen hemtelefonen igen efter  många timmars tjat med Telia och det  blev väldans mycket snabbare att hantera datorn igen. Och  så  har jag ny mailadress om någon undrar varför det inte gått att maila eller att jag inte sett era inlägg jag prenumererar på.  (Den nya adressen är luna.ek @telia.com) Kanske jag startar Instagram också.

Linnétagetes måste jag så varje år, älskar den

Den här SO rabatten tar en paus nu vad gäller färg, men det slår snart ut  låga rosor, solhattar och frösådder, och jag vet att i augusti så börjar det andra stora floret här bara solen lyser. Jag gillar augusti. Det finns mycket att längta till.

Sista dagarnas regnskurar har fått liv  i gräsmattan igen och se så fint maken min klippt gräskanten utanför rabatten utan att jag bett honom. Tror han börjar gilla att trädgårdera…. Bland annat gallrar han ur äppleträden också, sådant glömmer jag


 

Guldlysing Lysimachia ciliata ’Firecracker’ trivdes inte innan regnet kom

Flammentanz min äldsta ros, så tacksam

American Pillar

mer om rosor en annan dag.

Ha det bra!

0

6 kommentarer

 1. Det är väl härlit att bara vara lite lat och osocial ibland… Jag gillar det i vart fall. I helgen ska jag till Grebbestad och då blir det social i verkliga livet..

  Härliga bilder på trädgården. Det har regnat här också och en rabatt där precis allt låg platt ner och var brunt, där har 50% av växterna rest sig. Resten är kört för den här säsongen.

  Jag skulle önska en sak… när jag läst klart ditt inlägg vore det så bra om jag efter inlägget kan klicka för att lämna en kommentar. Som temat med widgetar är upplagt nu måste jag scrolla hela vägen upp igen för att lämna en kommentar. Temat verkar inte heller ha en snabbfunktion, pil för att ta mig tillbaka till toppen av sidan.

  Ha en fortsatt skön augusti! Kram, Carina

  • lunasblogg

   4 augusti, 2017 at 13:10

   Så himla bra att du påpekar det. Du vet man blir hemmablind. Det fixas nästa vecka både med kommentarsfält längs ned och snabbfunktion för att skrolla till toppen av sidan. Då startar jag även upp Instagram.
   Tack för påminnelsen.
   kram Luna

 2. Så skönt att bara vara ett tag. Bra att ni fick ordning på dator och telefon igen. Hopplöst när sådant krånglar. Har läst ikapp hos dig, har varit lite off på bloggar ett tag. Började cykla till och från jobbet och då försvann ju tiden på bussen… 😉
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Kristina

  • lunasblogg

   4 augusti, 2017 at 15:39

   Att bara vara är kanske en sanning med modifikation, inte alla dagar iaf. På sommaren är vi nog dock en del som har annat intresse än att vara ständigt uppkopplad. Fast ändå ser man folk sitta och slötitta i sina telefoner överallt, på bussar, i bilar, på restauranger. Bra att du cyklar. Det gör jag också på sommaren mer än på vintern.
   Ha en bra helg.
   kram Luna

 3. Gillar också augusti. Det är mycket kvar av sommaren ännu. Har ägnat lite tid åt att sortera sommarens bilder – men då behövde jag ju vara uppkopplad…
  //Helene

 4. Trädgården är egentligen som vackrast i augusti. Då skulle man ha alla gäster här. Sensommaren kan ju vara hur fin som helst, och inne ”får” man börja tända ljus igen.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑