Onsdagen den 2 november

Naturlig enkelhet är bra Feng Shui. Man tager vad man haver och något lite extra, så att det blir lagom ( svenska ordet’ lagom’ är ett jättebra ord för balanserat). Svårigheten med att pynta och blogga kan vara att begränsa sig med detaljerna. Shabby chic ligger i tiden, och det inger en romantisk och avspänd känsla, men dessvärre också en negativ därför att det har en tendens att bli för mycket av införskaffade prylar. Materialet, prylarna, ämnena staplas på varann, layouten blir viktigare än budskapet, bloggbilderna måste skrållas efter varann i all oändlighet, likformigheten påminner om överdådiga presentbutiker där man sällan handlar utan bara tittar.

Så är trädgård till stor del idag för många trädgårdsentusiaster. Vi har svårt att rensa ut och begränsa oss.  Aldrig har väl prylarna och arrangemangen runt omkring intresserat oss mer. Kan det vara för att den stora helheten orkar vi inte ta oss an? Då läser vi hellre andras bloggar, ungefär som att vi läser receptböcker utan att laga mat själva. Detta är inget pekfinger åt dig. Det är en samhällstrend. Vi vill så mycket och hinner så lite. Utbudet gör oss ofokuserade och osäkra.

Och med detta vill jag önska en skön Alla Helgon helg. Passa på och njut av att det är vindstilla och milt väder och gör dina egna dekorationer av gratis naturmaterial. Här en titt på mina höstarrangemang, gjorda av löv och mossa.

Middags-dekorationen, se ovan, får stå ute så länge tills kalkonen kommer fram.

I trapparrangemanget kan ingå flera objekt om färgerna är närstående och inte för olikartade.

Sist: Att förstärka något vackert man vill framhäva med ljus lyfter trädgården så här i höstmörkret. Här en markspot med rött teaterfilter på lampan under min ’ Acer Griseum’,  som är så här röd och grann även på dagen nu.

Facebook Twitter More...

0