Lördagen den 7 januari

Hej igen och fortsatt Gott Nytt År.

Väl hemma igen från nio underbara dagar i 26 graders värme och sammetslena nätter, kastas vi in i verkligheten igen med busväder, mörker och jetlag.

I år bokade vi tidigt en julresa till ett resmål som garanterade varmt väder, bad, massa retrokultur, design och kubansk musik. Varje morgon vaknade vi av en soluppgång som tog andan ur oss. Vi bodde på ett spanskt hotell på Collins Avenue precis vid oceanen och mellan den vita stranden och vår underbara exotiska hotellpark låg ”The Miami Beach Boardwalk”.  Det är en bred träspång uppbyggd i grönskan, där ’alla’ joggar eller promenerar. Jag menar alla slags människor och raser, vältränade och tjocka, unga och gamla, påklädda och minimalt klädda.

Även ’jag’ joggade 1 timma på morgnarna, jag som hatar att springa här hemma i slask och kyla. Sedan kollade vi förstås in växter i den nyligen renoverade botaniska parken. Jag kommer att visa bilder därifrån en annan dag. Jag delar upp bildmaterialet från Miami på några inlägg.

Shoppingen på Sawgrass Mill hade dock inte så bra outlet som vi trott. 70 procent billigare som sagts stämde om man köpte två istället för en och utbudet var ofta inte det allra senaste. Nackdelen med så stora shopping-blogs i en byggnad gör att du tappar orken att se allt, så en halv dag fick räcka för oss. Men nya Nike air skor fick jag i alla fall med mig för drygt 400 kr.

Att resa till Florida på nyår är verkligen att rekommendera då klimatet inte är så varmt och fuktigt som annars. Det är festligt och mycket folk överallt och fyrverkerierna är fantastiska, men avnjutes bäst på lite håll. Oljudet var enormt. Se Youtubeklipp här!

Av svenska språket hörde vi bara lite grand vid Ocean Drive,  gamla ärevördiga Art Deco distriktet, som tyvärr håller på att bli försämrat och för kommersiellt inriktat nu.  Många av husen är numera vita. Sist vi var där för ca 20 år sedan var alla husen målade i olika pastellnyanser och pensionärer satt ute på verandorna i lugn och ro. Nu kan man knappt gå på Ocean Drive utan att antastas av inkastare till restaurangerna.  Men visst finns lite känsla kvar, se bild.

Fortsättning följer.

Facebook Twitter More...

0