Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Högsommar med smolk i glädjebägaren

Hej igen!

Nu var det länge sedan jag bloggade igen. Det har både varit midsommar, sommarsolstånd och stekhett, men trädgården är helt ok även om rosorna har löss, äppleträden har grentorka, kålfjärilens larver gör sitt och gräset kämpar på.

Det jobbigaste har dock varit att maken insjuknade på midsommardagen i hög feber och illamående och vi satt många många timmar på akuten men han orkade inte vänta på en läkare så vi fick veta vad det var då. Efter det har det varit mycket upp och ner och många provtagningar. Han har blivit mycket sämre på andra sätt också, är inte så positiv lägre utan orolig, orkeslös och yr och hjärntrött. Det är tufft och oroligt och jag känner mig trött, men jag vilar sällan.

Trädgården, barnbarnen , bra vård från hans gamla cancerpersonal, stöd från son och svärdotter , någon utflykt och ett par trädgårdsbesök har dock gjort livet lite ljusare.

Tjolöholms slott. På mitt Insta finns mer text och bilder

I tisdags var det dags att åka till akuten igen och det blev ett heldagspass som vanligt. Han röntgades och det togs även blodanalys för att leta efter bakterier.

Igår fick vi äntligen veta att han har infektion på levern så nu har han fått kraftig dos av penicillin i 10 dagar. Så nu hoppas vi på den kuren.

Jag ser dock viss förbättring redan vad gäller det mentala och humöret.

Sommardahlia ’Dreamy collection’

Detta var kanske inte det roligaste inlägg men med den ålder vi är i får man nog räkna med sjukdomar.

först ut ’Nenekazi’

På torsdag 1 juli fick vi iallafall det första regnet på mycket länge och sedan dess har det varit många åskskurar. Idag regnar det mer normalt hela dagen. Det behövs verkligen. Skönt också att få gjort lite inomhus och inte ha så varmt om nätterna.

40-årig Flammentanz

Ha en trevlig helg!

Luna

6+

3 kommentarer

 1. Har undrat hur ni har det då jag inte sett något inlägg på ett tag från dig Luna. Och nu fick jag förklaringen. Väldigt tråkigt men vilken tur att dom till slut hittade orsaken. Förstår att en infektion på levern påverkar väldigt mycket och inte då bara fysiskt. Men antibiotika verkar ju ofta snabbt så nu kan ni förhoppningsvis snart börja se framåt och njuta av sommaren igen.
  Dina bilder är som vanligt vackra och där märks varken löss eller annat. Tjolöholm har jag läst mycket om på senaste tiden, bland annat imorse i vår lokaltidning som på söndagarna innehåller tips på olika resmål. Vi (maken) startar sin semester på måndag så vi ska ut och åka lite i Sverige tänkte vi. Vi letar platser där det är tillåtet att ha hund med och har hittat en hel del. Vi får se vad det blir. I början av veckan ska det bli en rejäl värmebölja så då blir vi nog hemma.
  Nu hoppas jag att ni får en fortsatt fin sommar.

  Varma kramar till dig och maken!
  Anita

 2. For en utrolig frodig hage, det er så trivelig å kunne ta en runde og kjenne den ene blomsterduften avløse den andre.

 3. Antibiotika gör ofta susen och dessutom snabbt så jag hoppas på snabb bättring för din man. Det är alltid tufft att se närstående sjuka och svaga och det påverkar hela ens eget mående också. Ta hand om dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑