Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Höst

Måndag 22 sept 2014

Idag är den här! HÖSTEN!

Det har blåst och regnat,  men till kvällen sken solen igen, men det är kallt. Ska bli tre grader här i natt. Kanske bäst att förbereda sig för en frostnatt.

host2

 

De sista äpplena Aroma håller vi på och tar in och lindar i silkespapper ett och ett i frigolitlådor i garaget. Inte blev det så många äpplen som förra året, (inte augustiäpplen heller för de föll av) men äpplena har mognat flera veckor tidigare än normalt. Vi plockar dem precis innan de är fullmogna de som ska sparas. Risken är att de tar slut fort ändå. Många goda äpplekakor blir det så här års.

odlinghost

Det finns inte mycket kvar i min lilla odlingsterass förutom lök, haverrot, några undanräddade kålplantor, lite jordärtskockor, persilja, ruccola.

Haverrot , som påminner om svartrot  men är mindre och vit ,fast lika god, kan liksom jordärtskockorna vara kvar i jorden till våren.

okoberaster

Luktastern brukar slå ut i oktober och är sist ut av mina perenner. Jag gillar verkligen dess färg, annars är jag inte mycket för Astrar.  De krånglar lätt och får mjöldagg, men aldrig denna sort.

hostfarger

Vildvinet har så sakta börjat få färg.

Ett tag trodde jag att höstfärgerna  skulle utebli i år på grund av torka och att de flesta trädens blad skulle falla av före de hann bli röda.

Vi får se om naturen rodnat i morgon efter en kylig natt.

0

2 kommentarer

 1. Lurigt med frosten. Hoppas det klarade sig
  Haverrot har jag varken smakat eller odlat, så det var ju intressant att få veta att den kan stå kvar i jorden. Provar nån ny grönsak varje säsong, men samtidigt vill jag ju inte försaka nån favorit. Räknade att jag odlat 50 olika sorters grönsaker i år och en sådd återstår.
  Allt gott
  Anette

  • lunasblogg

   25 september, 2014 at 16:43

   Ja, det blev frost, den nöp till Dahliorna. Jag hade satt in krukor med annat frostkänsligt intill väggen så det var inte så stor skada skedd.
   Oj, så många olika sorters grönsaker du odlat. Jag är imponerad, men jag antar du har stora odlingsytor.
   Ha det bra!
   Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑