Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Höstblommor på begravning

Vill bara titta in och ge ett livstecken ifrån mig. Alla som vet och läst mina tidigare inlägg förstår säkert att det varit en jobbig tid och att det varit mycket att tänka på inför begravningen av maken i tisdags den 8 nov med fullmåne och dessutom värsta ösregn, även om det höll upp precis vid urnsättningen ute tack och lov.

Det var dock bra att det varit en del att tänka på. Dagarna efteråt fick jag ett bakslag och var helt slut men nu börjar det lätta lite.

Jag ska inte bli så långrandig idag utan ville bara visa den underbara urndekorationen som Samuel på @stjaelk gjort till vackra Uppståndelsens kapell på Sankt Sigfrids griftegård i Borås. Jag visste direkt hur jag ville ha det med både levande och döda växter och är det någon som jobbar så är det Samuel. Han är en verklig blomsterkreatör ut i fingerspetsarna. Dessutom använde vi oss av gamla gardinlängder jag hade för att förhöja känslan av renässansarrangemang. Annars var det inte så mycket blommor i kapellet för de flesta hade valt att sätta in stora gåvor till cancer-och hjärnfonden. Som tur var tog en av vännerna som är proffsfotograf lite bilder som jag får låna, men på slutet är mina egna hemifrån.

Foto Steve Gustafsson

Eftersom vi hade urnsättning direkt efter hade jag gjort egna handbuketter i fyra olika färger till mig, sonen och barnbarnen. Blommorna är helt från trädgården förutom en flamingoblomma och blomstermorot.

Foto Steve Gustafsson

Vi hade ingen minnestund efteråt men våra vänner hade samlat en del av vårt gamla gäng och bjöd på förtäring och trevlig gemenskap på eftermiddagen sedan. När min ork är tillbaks ska jag ha de närmaste på middag sedan. Jag vill än en gång tacka för all omsorg och stöd, blommor till hemmet och kyrkan, bakverk, besök, för alla gåvor till cancerfonden och hjärnfonden, för alla kort, kommentarer, tända ljus och för den fina artikeln Borås Tidning hade skrivit om Joe.

Detta vackra kort skickade tex bloggvännen @kristinasoas tillsammans med sin mor @ingrid.floby sistnämnda som jag träffar då och då i Trädgårdsamatörerna Älvsborg.

Ett extra trevligt besked fick jag också igår att en tysk agentur vill köpa @josefinfotografs bilder hon tog på min trädgård 2018 för tyska magasin.

Kanske vänder energin och balansen äntligen åt rätt håll för min del efter flera års motvind. Nästa år är kaninens år och det kommer bli ett mycket lugnare år enl. Feng Shui. Detta Tigerns år har varit extremt mycket upp och ner, yin och yang, oro och tvära kast i hela världen. Mer om det senare.

Ha en trevlig söndag alla!

Luna

6+

5 kommentarer

 1. Kära Luna … har tänkt mycket på dig, i synnerhet gick mina tankar till dig och dina kära när det var Alla helgons dag.

  Jag måste säga att urndekorationen var magiskt vacker. Och så fint den gjorde sig tillsammans med gardinlängderna. Och vilka personliga och vackra handbuketter du gjort. Det måste känts extra fint att det gick att hitta blommor att använda även denna årstid. Jag gjorde samma sak till min brors begravning i somras. Det kändes väldigt fint.
  Det var också skönt att läsa de positiva nyheterna. Jag hoppas verkligen att det kommer att vända nu och att energin kommer åter till dig.

  Vi har haft några fantastiska novemberdagar. Hoppas du kunnat njuta lite av dom i din fina trädgård. Nu hoppas jag att du får en fin fortsättning på november och sedan kommer advent och jul som du får fira med dina nära och kära.

  Varma kramar till dig Luna!
  /Anita

  • lunasblogg

   15 november, 2022 at 22:43

   Tack snälla Anita! Blir rörd när jag hör att du tänkt på mig. Har fått flera meddelande där olika personer ställer frågan: ’Hur mår Du?’ Då svarar jag ok, det blir bättre och bättre även om jag inte sover bra än, sömn har varit en bristvara även för mig under speciellt hans sista månader. Det som skett var bäst för oss alla. Vi hade inte orkat.
   Här har regnat och varit gråväder till skillnad för er, men det gör inte så mycket för jag har inte haft tid att promenera eller trädgårdera något nämnvärt. Tiden går oerhört fort.
   Varmar kramar
   Luna

 2. Vad vackert i kyrkan med blommor och textilier. Med hopp om mer kraft och energi. 💛

 3. Jättevackert med blommor från er trädgård. Så vackert i kyrkan. Vila i ro min käre skolkamrat från Praktiska Real.
  Sorgen är kärlekens pris. Hoppas tiden mildrar.🌹

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑