Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Höstkänning och tulpanlökar

Onsd. 28 sept. 2016

Senaste dygnet kom 28 mm regn. T o m katten gallskrek utanför dörren i natt och ville in, helt dyngsur. Då är det höst på riktigt.

img_2675

Rhus Typhina ’Tiger Eyes’ börjar visa färg

Regn inbjuder inte till grävning,  men man kan ju testa var nya tulpanlökarna från Lidl ska hamna. Vill alltid ha lite förnyelse och sedan vet man ju det är med tulpanlökar. Ett år är inte likt ett annat år, tulpaner försvinner. Ett bra sätt för att se hur det passar är att lägga ut lökpåsen i rabatten och fota och sedan jämföra med  bilder från i våras. Denna del är den rosa dominerande med vissa variationer. Det blir lättare att planera sina rabatter med ett tema  säsongen över. På det sättet behöver man inte flytta runt en massa växter i trädgården som hamnat fel. Återkommer om vad jag satt för vårlök sedan.

Nuimg_2634

 i maj (fattas lite här och där)
dscn7368

Så här års är det trångt om saligheten.

img_2643

Finns inte så många ställen att sätta fötterna.

img_2655

Vissa senblommande ser du knappt på våren,  som tex fylld höstanemon Palmina

 Ha en bra höstkänsla!

Luna

0

8 kommentarer

 1. Jag firar hösten med en tur till dottern med familj i Bayern. Här är det nog bara sensommar än så länge. Vårlökar blir souvenirerna från den här turen. Bra ide det där med att fota påsarna utlagda i rabatten. Man tror man kommer ihåg, men inte då.
  /Eva Linnea

 2. Gillar verkligen din rosa rabatt! De enda tulpaner jag satt i år är ett gäng knallröda botaniska som ska lysa upp vid entrén till orangeriet. Men nästa gång jag sätter lökar av olika slag ska jag verkligen komma ihåg din idé att fotografera med påsar utlagda! Suveränt!
  Allt gott!/Laila

 3. Det var en bra idé! Fast en del sorter blir ändå helt annorlunda än bilden – det får vi nog leva med. Men sedan blev jag nyfiken på din snygga mur. Är det någon slags större betongsten?

  Ha en fin helg! Kram, Carina

 4. Men det var ju en bra idé. Själv har jag slutat med tulpaner hur mycket jag än tycker om dom. Får inte ha en enda ifred för rådjur och kaniner. Men narcisser är fina dom också och dom ratar dom som tur är. Det är härligt på hösten när rabatterna sväller över av blomsterprakt men samtidigt njuter jag av din majbild. Vilken härlig tid maj är.

  Ha en fin söndag!

  Kram Anita

 5. Vackra bilder och bra idé!
  Ha en fin söndag önskar Lena från ett varmt och soligt Wales som inte ännu tagit på sig sin höstskrud

 6. Här hoppar jag över tulpanerna för det är för mycket jobb att skydda dem från rådjuren men en mängd allium ska det bli i stäpprabatten.
  Härliga bilder!
  /Anette

  • lunasblogg

   6 oktober, 2016 at 09:36

   Sedan jag började med otvättad fårull upphängd i trädgården får tulpanerna vara i fred. I somras tog jag bort det ett tag och då försvann rosknoppar och ätbart i ett nafs. Allium och narcisser är förstås bäst, men alla har vi våra svagheter för utmaningar, för mig är det att envisas med tulpaner. Ska jag eller rådjuren vinna?
   Ha det gott / Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑