Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Hotel Santa Catalina i Las Palmas

Sönd. 9 april 2017

Man är inte sämre än man kan ändra sig. Förut reste vi aldrig till Kanarieöarna, men nu börjar vi tycka att long distance  öster – eller västerut är jobbigt, men på våren längtar vi ändå  efter den sköna värmen, solen och blommorna när det segar här. Mannen skulle absolut inte åka dit  sa han alltid förut ( han är inte den som solar vid poolen heller).

Men för några år sedan hittade jag ett hotell och område jag tyckte skulle passa oss. Alltså ett vackert lugnt hotell med anor från fornstora dar…  inringat av en grön oas av subtropisk växtlighet fast ändå mitt i stan nära till bra restauranger, kultur, shopping och havet förstås i Las Palmas på Gran Canaria.

Så nu har vi  för andra gången varit på anrika Santa Catalina ett hotell byggt 1890  i kolonialstil som påminner mycket om sydamerika. Det har nu också blivit ett populärt charterhotell bland svenska 65 + are.

ett fågelkvitter utan dess like utanför balkongen.

en kavalkad av parkbilder, men namnen på alla växter vet jag inte så de får bli namnlösa

Hotellet ligger mitt i Doramarparken där särskilt baksidan av hotellet  är högst levande och välbesökt av  barn familjer och olika åldrar, Här finns många vattenspel, lekplatser, servering och skuggplatser.

enorma fjärilar som var svårfångade på bild….

vårplantering!?  som gjordes då vi var där

Vid södersidan ligger ett kulturcentrum där vi såg  gratiskonserter  både lördag och söndag.  Lägg märke till effektbelysningen. En härligt varm kväll fullsatt av sittande och stående åhörare.

En svängom mitt på söndagsförmiddagen….

hotellet ligger i ett lugnt område….med utsikt mot många fina trädgårdar

framför hotellet är Doramarparken mer strikt, men en oas ändå….

så poolen förstås och inomhuspa välbesökt av mig, eftersom vattengympa är bra träning för min höft. Tyvärr fick jag en infektion  i fingret av trädgårdsjobb jag gjort innan jag åkte, så tre dagar fick  fick jag inte bada. Det är sådant som händer.

eller morgonpromenader på olika stränder

Det som vi uppskattade nästan allra bäst var det enastående fågelkvittret.

0

5 kommentarer

 1. Så skönt att komma iväg på en vårresa och visst kan man ändra sig! 🙂 Förstår att hotellet är populärt, det ser jättefint ut.
  Kram Kristina

 2. Härligt med skön värme – det känns som våren kommer fortare hemma sen upplever jag. Det ser väldigt grönt och skönt ut 🙂

  Kram, Carina

 3. Vilka härliga resebilder Luna och hotellet ser verkligen genuint och vackert ut. Förstår att det är populärt. Och vilka omgivningar. Fantastiska växter och vilka sandskulpturer. Och fågelkvitter kan man aldrig få för mycket av. Ni verkar haft en härlig vecka och tack för att jag fick vara med och njuta via dina bilder.

  Kram Anita

  • lunasblogg

   12 april, 2017 at 13:12

   Tack, ja det är ett fint hotell för oss som vill ha lugn och ro och gillar trädgård. Kan rekommenderas, men man ska ha balkong högt upp helst mot parken. Förra gången bodde vi mot havet men där är lite mer liv och bilar.
   Kram Luna

 4. Har visat inlägget för min man i hopp om att han låter sig övertalas. Jag har varit i Las Palmas i min ungdom och vet ungefär hur trevligt det är, men hans fördomar har varit orubbliga genom åren. Detta inlägg borde göra susen.
  Marta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑