Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Hyllning till sommarens älskling

Fredag 3 juli 2015

Klar himmel utan ett endaste moln, högsommar värme i flera dagar, ute sittar kvällar och rosorna börjar blomma. Vilken semesterkänsla!

skarphimmel

Idag ska jag göra något lite ovanligt för mig.  Bara visa massa bilder på en och samma växt, nämligen min högt älskade  ’ Moyesii ’ den kinesiska mandarinrosen. ( Barnbarnen och maken är ju förstås en kategori för sig, ursäkta mig, plus alla andra rosor här)

aterspegling

Jag har ingen Honungsros konstigt nog, men den passar inte familjens allergi mot starkt doftande rosor.  Mandarinrosen däremot doftar ingenting, men har oroligt mycket bi omkring sig ändå.

DSCN4641

När jag tittar ut på morgonen på övervåningen eller dricker mitt morgonkaffe på inneraltanen ser jag hur solen bryter genom de skira rosbladen och hela rosen vibrerar av ljus och sommarkänsla. Och ändå har den bara börjat slå ut och dessutom blev hårt beskuren i höstas.

ovanifran

 

avstand

 

mellanljus

……….. och ändå är det inget särskilt med denna enkelblommande ros. I visst ljus ser den bara  så vanlig ut, lite halvblack i tonen.

tak.

Tack för att jag ser dig från många håll och i många ljus.

mellan

Kvällsljus  kl 18 och 27 gr varmt. Det ni!!!!!

kvallsljus2

Ha en underbar sommarhelg alla läsare!

Luna

0

6 kommentarer

 1. Men åh vilken fantastiskt vacker ros, den var väl värd ett eget inlägg! Skall lägga den på minnet tror jag bestämt 😉
  Jag har en Lykkefund, det är väl en slags honungsros det med, den doftar inte mycket tycker jag (fast jag har hört andra säga att deras doftar, men min gör det inte i alla fall… )
  Må gott!
  Gunilla

  • lunasblogg

   3 juli, 2015 at 23:12

   Tack . Ja, det är en lättskött ros, men den tar lite plats. Glömde säga att den får dekorativa flaskliknande nypon på hösten, men det vet du kanske.

   Allt gott!
   Luna

 2. Håller med – en väldigt vacker ros. Den påminner om en ros jag såg i England och som var fascinerande vacker. Nu vet jag vad jag ska titta efter och göra plats åt 🙂

  Kram, Carina

 3. Finns bara en sak att säga: Alldeles underbar! Läcker färg, gillar att den är enkel och inte svulstig och utan doft ett klart plus även för min näsa. Självklart värd ett eget inlägg.
  Fin sommar till dig också!
  Anette

 4. Så vacker den är, fin röd färg och med solens strålar som extra lyskraft blir även jag glad att se den. Det är det där sommarljuset man vill åt.
  Kram Kristina

  • lunasblogg

   7 juli, 2015 at 10:43

   Vad roligt att den gläder också andra än mig själv. Det är mycket som är fint att fota nu,men i förra veckans värmebölja kände jag för att bara visa en enda ros. Den rödaste av de röda.
   Kram
   Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑