Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

I en glaskupa

Lördagen den 19 januari 2013

bild

Såsom i en glaskupa känner jag mig idag, då jag är jätteförkyld, febrig och har tappat rösten helt.  (För andra gången på mindre än ett år. Dagissmitta från barnbarnet antagligen, jag hämtar henne två gånger i veckan, men idag har de åkt till Kanarieöarna, så jag har en vecka att få rösten tillbaka)

bild

Det är vinterns vackraste och kallaste dag ute, men jag sitter inomhus och kan bara njuta av ljuset genom glasrutorna.

bild

bild

Som min ensamma lilla viva i en glaskupa. Jag fick för mig att den ska hålla fukten bättre så, annars är vivor svåra inomhus, tycker jag, de tappar fort sin fräschör. Får se hur det går med fräschören hos blomman. Bara den inte mår som jag idag, glåmig och instängd.

bild

bild

Tur att man kan zooma ändå och vad vackert allting ser ut på håll och med snö på ytterrutan i takfönstret.

bildTänker Luna som inte kan prata.

Ha det!

8 kommentarer

 1. Blä för förkylningar. Tur du har din viva! 🙂

 2. Hoppas att din förkylning drar iväg snart för det är urtrist att inte kunna göra som man vill när det är helg, tur du har en viva och glädjas åt.
  Krya på dig.
  Ha en så bra söndag du kan
  Kram Meta

 3. jobbigt med förkylning
  jag tycker åxå att det är svårt med vivor inomhus de blir så fula efter några dar
  krya på dej
  maggan

 4. Ja, förkylningarna verkar komma tillbaka. Jag jobbar på förskola och fick en omgång förkylning med hosta och heshet före jul. Och nu verkar det vara pågång igen, jag får försöka med alla medel hålladen ifrån mig.
  Det är så jobbigt när man inte har någon röst. Feber får jag inte men hosta på nätterna.
  Fint tips med vivan. Det skall jag komma ihåg.
  Jag planterar ut dem på våren för jag kan inte hålla dem vid liv inne. Då kommer de igen ute året efter och om den trivs så blir den återkommande varje år.

  Krya på dig.

 5. Det var en söt liten viva!
  Trist att du är krasslig, – jag håller tummarna för att det går över snarast.
  Må så gott!
  /Anna-Karin

 6. Å, vilken januarifröjd med din viva. Funkar det som tänkt med kupan? Apropå heshet tappade jag rösten fyra gånger under förra vintern och våren. Var dålig halsen mer än åtta månader. Till slut gick jag till en kinesisk akupunktör här i Stockholm och fick behandling två timmar om dagen, fem dagar i sträck. Då försvann det.

 7. Jo Åsa, du frågar hur det går med vivan. Det verkar gå rätt bra. Det har slagit ut 6 nya blommor och jag har knipsat några överblommade. Däremot blev två blad gula rätt snart för det var nog lite för fuktigt i krukan. Jag la då papper i botten tillfälligt för att suga upp, men grus är kanske bättre. Skam den som ger sig med att klara en stackars viva inomhus denna iskalla vinter. Normalt brukar jag ha många vivor tillsammans, Då hjälper de varann att hålla fukten. Fast man lägger verkligen märke till denna solitär i sin glaskupa på köksbordet. Så skör och skir på samma gång.

  För 25 år sedan fick jag ackupunktur för min dåliga hals och jag har nästan inte haft ont sedan dess. Förra våren var min röst borta i tre veckor, fick inte ens viska. Det var en ny erfarenhet och inte roligt alls. Denna gång hade jag tur att rösten kom tillbaks efter en dag.

 8. Kul att du också har fått halshjälp av akupunktur. Jag tyckte det lät tveksamt när jag fick tipset, men testade ändå eftersom tystnad inte hjälpte. Känns nästan som ett underverk eftersom jag haft ihärdiga halsproblem varenda vinter i flera år.
  Jag tycker din viva är otroligt fin. Har ingen kupa men har velat skaffa en ett tag. Och nu vill jag ha en viva i. Du får mig nog att göra slag i saken 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑