Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Ingångar

Söndag 7 Juli 2013

Vårt hus har fyra ingångar eller utgångar hur man nu ser på det. Praktiskt särskilt på sommaren då gränsen mellan ute och inne suddas ut, om man bortser från besväret att  leta efter andras katter som inte bor här och låsa och larma när vi reser bort.

En huvudentré som är själva gatuadressen. Den används minst.bild kopia 28En groventré som används mycket.bild kopia 24

….men som döljs mot gatan av gullregnsbuskar på varje sida av gången för mer lågmäld och insynsfri vardagsentré.bild kopia 25

Vårt hus heter Ekebo, vad annars? Det är 35 år gammalt och ligger på Strandvägen i Sandared mellan Borås och Göteborg. Lika länge har vi bott här.

På insidan mot söder ligger stora altanen eller rättare sagt altanerna i två etage.bild kopia 21(Som synes är jag inte mycket för stylade utemöbler eller väloljat trallgolv.)

bild kopia 23På sydvästra gaveln ligger köksaltanen med lång balkong ovanför. Alltså  ett typiskt Modulenthus från 70-talet på 165 kvm, à la Skånelänga.

bild kopia 26Trädgården är lummig, fast inte märkvärdig. Inte så mycket rariteter utan lättskött växtsortiment. Blommar gör det dock från april till oktober  i olika grad. Gräsmattorna är till för lek och spel. Gångarna för att ta sig runt huset torrskodd året runt.bild kopia 27

Det bästa med huset förutom trädgården är läget vid sjö och natur och service. ”20 min till Landvetters flygplats, 10 min till Borås, 30 min till Göteborg.

TREVLIG SOMMAR!

Nu ska jag vara ledig några veckor (nästan i allafall) och njuta av min och andras  trädgårdar.

Lazy days are waiting!

0

3 kommentarer

  1. Halloj! Jag har också en huvudentré som används minst. Mest andvänds grovingången pga närheten till bilplatsen. Av det tre utgångarna på baksidan används köksut/in-gången mest. Jag försöker ”smycka” huvudentrén som om den vore den ingång som används mest. Utgångarna på baksidan är ijnte ”smyckade” alls.
    /EvaLinnea

  2. Hello! Your home is charming and the entry way is so inviting!

  3. Ungefär likadant hus som vi har, fast vi har ett Gullringshus från 1977-78. Likadant med huvudentré som nästan aldrig används och en groventré som används jämt. Dessutom två altaner och en ”joddlarbalkong”. 🙂

    Sommarhälsningar
    Elisabet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑