Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Inspiration Madeira del 4

Måndag 25 februari 2013

Med risk för att bli tjatig kommer nu mer bilder från Madeira. Synd att inte dela med sig tycker jag. Det känns lite utjatat med vinterbilder nu, fast solen lyst så fint som den gjort  idag.
Här en annan kulturträdgård från Funchal.

IMG_4679L
Ett underbart ställe att besöka är Casa Frederico dos Freitas, som var residens åt adeln på 1600-talet. Se bild, vinterträdgården i jugendstil mitt i huset med högt glaskupetak, som inte kom med på bild tyvärr. De trivsamt möblerade rummen med sina antikviteter och konstföremål gör huset som museum speciellt intressant. I residenset finns också ett fint kakelmuseum med vackert målat kakel ända sedan 1000-talet. Lika aktuellt idag. Fotoförbud gällde förstås både i rummen och på muséet, men inte i vinterträdgården och i trädgården.

Den lilla  trädgården ligger på en terasstak ovanför den brant sluttande gatan.

Casa Museu Frederico dos Freitas

Det lilla lusthuset, gazebo, med utsikt ned mot stan ligger i hörnan av trädgården med pergolagång på ena sidan och  och orkidéutställning längs ena väggen. Utgångar finns från två håll till trädgården som är indelad i fyra kvarter.

IMG_4689L

IMG_4684L

Utefter yttre sidan finns en pergolagång, som tyvärr inte blommade nu. I hörnan syns lilla lust- och vinhuset.

IMG_4683L

IMG_4686L

Vid väggen skymtar orkidéutställningen.  De flesta orkidéer låg i vila nu dock, men det fanns flamingo, monstera, ormbunkar och adiantum. Observera solskyddstaket!

IMG_4688LIMG_4692

0

4 kommentarer

 1. Vackert. Gillar verkligen ormbunkarna som får bo en bit upp på väggen. 🙂

 2. Madeira är fint. Har varit där i januari en gång för länge sen. Kanske värt att åka dig igen! Det verkar så på din ”rapport”. Haenbradag! Kram från EvaLinnea

 3. du får gärna vara lite tjatig
  bara roligt att få se dina fina bilder
  ha det så bra
  maggan

 4. Vilken fantastiskt fin plats dit skulle jag gärna fara.
  Toppen med bilder på resemål där jag inte varit.

  Trevlig Helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑