Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Intensiv grönska

Hej igen! Hoppas ni inte blev förskräckta av senaste inlägget, för denna veckan har varit mycket bättre. Dels har maken mått bättre och vi fick några underbara sommardagar med skönt trädgårdshäng, utemiddagar och hjälp med alla häckar, så nu ser det riktigt prydligt ut. Har också börjat klippa klot. Ändå är det mycket som ska till att blomma, tex buskar, rosor och perenner. Så har vi fått mer regn i lagom mix som gynnar trädgården, naturen och oss.

Ogräs i rabatten. Jo vallörten med blå blommor använder jag till gödselvattning, men håller förstås efter.
dvärpsyren Pallibin doftar fantastiskt här nu

Nationaldagsfirande och ett par trädgårdsbesök och bra försommardagar med klämdagar på det. Maken har varit aktiv, jobbat med firman och skött om gräsmattan, tagit all disk. Nästa vecka kan dock bli tillbakagång med nya behandlingar. Är det några växter du undrar över är det bara att fråga.

Enkel Bondpion kan konsten att ändra färg. Gillar den mycket

Som vanligt länkar jag till länken Trädgårdsfägring.

Fortsatt trevlig helg!

Luna

0

7 kommentarer

 1. Gott att få hjälp med häckarna. Det är ju så snyggt med en prydlig inramning. Många fina bilder.
  Kram
  /Anette

  • lunasblogg

   9 juni, 2019 at 12:57

   Tack, ja proffsen gör det så snyggt, snabbt och städar bort allting efter sig direkt.
   kram Luna

 2. Tänker som Anette – hjälp är skönt 🙂

  Du klipper klot och klot är fint är klotformen i sig förknoppad med Feng Shui? Jag har börjat klippa även andra former för att få lite variation.

  Ha det gott! Carina

  • lunasblogg

   9 juni, 2019 at 13:13

   Ja inte sant? Klot är cirkulära former och mycket Feng Shui, men det bör även matchas med rakt och kantigt, dock i lagom balans, för i naturen är det sällan rakt. De fem grundformerna är vågigt, smalt och högt, trekantigt, fyrkantigt och runt. Jag klipper därför lite olika i trädgården, men inte direkt figurativt.
   Ha det gott?
   Luna

 3. Jag älskar kantnepeta, tycker att det är bland det finaste men jag har svårt att få dem att trivas. Drog även upp anisisop från frö. De var fina från början men efter att jag planterat ut dem i rabatten så har de bara blivit långa och gängliga.. Tips? Jag försöker plantera växter som jag bivit tipsad om att insekter gillar extra mycket. Bor i zon 4 med havet inte alls långt bort så det är lite blåsigt. Vad skulle du rekommendera?

  • lunasblogg

   9 juni, 2019 at 17:17

   Detta är inte rätt forum för trädgårdsgivning, där jag inte vet förutsättningarna och om det gäller som kantväxt, men det låter som du har satt dem lite för skuggigt. Om så är fallet gör ett nytt försök i solig rabatt och kanske med den högre nepetasorten ’Six Hills Giant’ eller lavendel för dessa dragväxter har normalt lätt för att ta sig. För ett skuggigt alternativ kan du pröva med lungört tex.

 4. Måste börja med att tacka för din goa kommentar hos mig, den gjorde mig glad!

  Skönt att du fått hjälp med en del i trädgården, man måste inte orka allt själv. Allt formklippt hos dig är så vansinnigt snyggt! Får mig att önska att jag var lite prydligare, men det finns nog inget hopp. Känner mig i alla fall inspirerad och det är ju en bra början!

  Hoppas att du och maken får en bra helg nu, med sköna sommarkvällar i er vackra trädgård!
  Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑