Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Inventering av våren

Söndag 22 febr. 2015

Idag har våren kommit i södra Sverige och delar av västkusten, sägs det. 7 dygn med över 0 grader i en följd.

Då är det vår.

snodroppar2

 

Jag gör en koll i trädgården för att jämföra hur långt våren har kommit här i Sjuhäradsbygden.  Alltid lika kul att se hur det ser ut från år till år.  Jag vet dock att i Göteborgstrakten, en dryg halvtimma härifrån, är det tidigare, där finns  utslagna krokus och fina julrosor, hav av snödroppar och inga snöfläckar.

Men jag  är lycklig över det lilla, som att snöhögarna vid dikesrenen blir mindre för var dag……. att det går att gå på småvägar utan risk för att bryta benen……..

is

Att det ser ut som det gör i min trädgård ändå….

buxbomfebr

Trots vissa skador……

thujaklot

Att de dubbla snödropparna blommar……..

snodroppar

Att det finns knoppar som inger förväntan…..

buskroslingBuskrosling, Pieris floribunda

rhod2

Att det börjar så sakta spira igen……

spirar

 

Jorden är frusen och höstplanteringarna har passerat före bästa datum för länge sedan, men jag sätter en minipåsklilja ovanpå här och var för att min längtan är stor efter gula nyanser.

teteatete

och inne driver jag kvistar……

kvist2

Nu är februari strax slut….

Ha en bra vecka!

Luna

0

2 kommentarer

 1. Visst känns det som om våren verkligen är på gång. Har till och med hittat en utslagen vitsippa.
  Gult är en efterlängtad färg på våren. Kan till och med glädja mig åt maskrosfält.
  Allt gott
  Anette

 2. Vilket härligt hoppingivande inlägg! Jag såg igår en karta som dom visade på väderprognosen i TV och såg var i Sverige våren kommit meteorologiskt sätt. Här är det fortfarande vinter dock. Visst är gult en livsbejakande och glad färg. Den längtar också jag efter den här årstiden. Och blommande kvistar inomhus är underbart. Ska nog se om jag kan köpa några i någon blomsterhandel. Har inga egna att ta in. Gillar din slutreplik … ”Nu är februari strax slut”. Visst är det härligt att det snart är mars!

  Önskar dig en fin vecka!
  Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑