Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Inventering i nuet

Solen skiner och egentligen går det ingen nöd på oss 40-talister. Iallafall inte om vi är två symtomfria och har en trädgård och natur att gå ut i. Det är lite så som jag och maken haft det senaste året, men det är i och för sig inget att orda om. Det finns ju så mycket man kan göra ändå. För mig går tiden inte långsamt. Nu känns situationen ändå lite annorlunda, då man måste tänka sig för med både det ena och det andra. Vi flänger inte omkring med bilen i onödan, springer inte till mataffären varje dag för att man har glömt något och faktum är att man tar vara på varje dag så som man gör när man inte vet något om morgondagen. Vi lever i nuet.

Fast olusten och ovissheten ligger ändå latent. Man påverkas av nyheter om Corona varje dag. Tänk om värsta scenariot inträffar. Hur länge ska det pågå och vad händer med alla som förlorar trygghet och ekonomi. Yngre personer oroar sig för sina jobb och eventuell ändrad livssituation, för sina barn och hur det drabbar vården, vi äldre för att klara livhanken eller bara få hem nödvändiga varor. Eller är detta är ett sätt för oss att lära oss att vara tacksam för vad vi har, göra det bästa av situationen så som det varit under krigstider förr. Hitta nya matrecept, intressen och kreativa sätt att få sin försörjning.

Nu går vi in i sista veckan i mars och våren börjar mer och mer ge sig till känna. Det är en tröst efter denna våta vinter. När vi nu äntligen kan börja vårbruka på allvar och städa undan vintern både ute och inne gör det att världsproblemen dämpas en aning och vi känner en tilltro till att allt ska bli som vanligt igen. Vi inventerar både i skåpen och i rabatterna. Vad är det vi har, vad är det vi behöver och vad kan vi vara utan?

Tror inte jag kommer göra så stora förändringar på den biten, mer än jag hoppas på att frösådderna tar sig och att jag ska blanda mer ätbart i rabatterna och lägga ännu mer grönsaker på tallriken.

Ha en fortsatt fin helg!

Luna

0

6 kommentarer

 1. Så sant!
  Och att ta vara och glädjas åt det man har.

 2. Inger/seniorkatten48

  23 mars, 2020 at 05:17

  Tack för nytt blogginlägg. Härligt att läsa om trädgård och växtlighet nu när våren år på väg. I år får jag ta hand om trädgården på egen hand och det är så mycket jag inte kan och vet. Jag får göra det jag kan och orkar och glädjas över resultatet i form av blommor, frukt/bär och grönsaker. Ha det bra båda två och ta väl hand om er. Kram Inger

 3. Tack för kommentar. Vet inte vad som hänt, men det låter som en stor förändring. Önskar av hela mitt hjärta att du orkar med din trädgård för det är väldigt bra för kropp och själ särskilt nu när allting runtomkring också är upp och ned på.
  Kram Luna

 4. Hej Luna!
  Ja mycket händer just nu. Vi försöker handla tidigt om morgnarna. Thomas jobbar hemma, fantastiskt bra att tekniken finns. Långa stärkande promenader tar vi och så har jag ju uterummet där det blommar så fint nu. Körövningarna är inställda och vårkonserten skjuten på framtiden. Kanske är allt normalt efter sommaren så det kan bli en höstkonsert istället. Jag brukar gå på bio varje vecka men nu får det bli ”bio hemma” istället. Det går ju bra det också. Filmer går att hyra på nätet.
  Och ni har er vackra trädgård där våren kommer att husera under kommande veckor. Blomma efter blomma kommer att slå ut och förhoppningsvis kommer de kalla vindarna att avta (antar att ni har dom på besök också).

  Ta nu hand om er och försök ha det så bra som det bara går! Njut av trädgården och våren!

  Kram Anita

 5. lunasblogg

  24 mars, 2020 at 10:14

  Hej Anita!
  Ja vi njuter av ljuset och lugnet, men kylan vill inte ge med sig nu. Det är ändå skönt att komma ut och det är på promenadstråken i skog och natur man numera ser jättemycket folk i alla åldrar på vardagar. Ett nytt fenomen som trots sitt allvar är ganska trevligt. Hela situationen är väldigt kluven, men helt klart ändrar folk sina värderingar och beteenden. Okända hälsar på håll med ett svagt men instämmande leende. Alla är i samma båt och alla försöker göra det bästa av dagen.
  Du liksom jag har nog alltid att pyssla med vare sig det är corona eller inte. Ett blommande orangeri hade jag dock inte sagt nej till dessa kalla dagar. Lyckans dig.
  Kram Luna

 6. Vackert och vårlikt hos dig.
  Vi har kommit lite längre med våren här i Wales, fast idag är det blåsigt och molnigt.
  Önskar dig en skön söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑